Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UOČI DERBIJA VELIKANA

Francuzi još nisu igrali ozbiljnu utakmicu

27.01.2009.
u 14:31

Francuzi mi djeluju tjelesno superiorni u odnosu na sve ostale reprezentacije na svjetskom prvenstvu. Ne mislim pri tome da će nekoga lako pretrčati, nisu prebrzi, već se njihov sustav rada u klubovima bitno razlikuje od rada u klubovima u drugim zemljama po tome što jako puno pozornosti posvećuju tjelesnoj pripremi.

Osnovni je zadatak naših igrača u današnjoj utakmici da im ne prilaze preblizu, da se drže na odstojanju, jer kad vas u klinč uhvate tipovi koji dižu po 140-150 kilograma na benču, bolje da vas nema. Zato moramo biti jako lukavi i ne smijemo igrati na silu jer to ne može dati rezultate, u to smo se mogli više puta uvjeriti.

Francuska reprezentacija nema klasičnoga desnog vanjskog napadača ljevaka, premda ima klasnog igrača na toj poziciji Fernandeza koji nam je znao stvarati teškoće, i to bismo mogli iskoristiti. Iako ponekad izgleda da bi protiv Francuza trebalo igrati brže, ne daju suparniku mnogo prilika za protunapad.

Dosad je Onestina momčad bila vrlo uvjerljiva, no u prvih sedam utakmica i nije imala ozbiljnijeg suparnika, izuzev donekle Mađara. Svi ostali bili su im lak plijen, pogotovu reprezentacije iz osječke skupine. Mislim da je naša reprezentacija bila u mnogo ozbiljnijoj skupini, s time što su Šveđani u Splitu još igrali dobro, dok su u Zagrebu pokazali da im nedostaje širine, pogotovu u izboru obrana.

Izbornik Červar će malo poštedjeti glavne igrače, ali vjerujte da će isto učiniti i Onesta, jer najvažniji susreti tek slijede. Bez obzira na to, utakmica s Francuskom bit će prava rukometna poslastica. Usudio bih se reći da su dvoboji između Hrvatske i Francuske u posljednjih desetak godina najveći svjetski rukometni derbiji, kao nekad dvoboji između Švedske, Rusije i Hrvatske. Svi prolaze, samo mi ostajemo.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije