Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANKETA

Francuzi izgubili od Njemačke i čekaju pobjednika naše skupine!

Thierry Omeyer
Marko Lukunić/Pixsell
18.01.2013.
u 21:11

Nijemce je predvodio Grötzki sa šest golova, dok su Weinhold i Schmidt zabili po četiri

Aktualni svjetski prvaci i olimpijski pobjednici upisali su prvi poraz na Svjetskom rukometnom prvenstvu u Španjolskoj. Njemačka je uspjela pobijediti Francusku 32:30, u petom, posljednjem kolu skupine A. Imali su Francuzi loptu 15 sekundi prije kraja za eventualno izjednačenje što bi bilo dovoljno za prvo mjesto, ali je vratar Karamboue bacio loptu u ruke Njemcima.

Nijemce je predvodio Grötzki sa šest golova, dok su Weinhold i Schmidt zabili po četiri. Odličan je na vratima bio i Silvio Heinevetter koji je skupio 12 obrana. Kod Francuza je zakazao vratar Omeyer koji je imao svega dvije obrane. Njemačka je tako osvojila prvo mjesto, dok su Francuzi na drugom mjestu skupine A.  

Njemačka je posve poremetila kalkulacije uoči sutrašnje bitke Hrvatske i Španjolske za prvo mjesto u skupini D. Naime, pobjeda donosi lakšeg suparnika u osmini finala, ali i Francusku u četvrtfinalu! Dok će drugi na vrlo jake Sloveniju, Srbiju ili Poljsku, ali u četvrtfinalu na vjerojatno Njemačku.

Današnji rezultati:

Skupina A: Argentina - Tunis 18:22, 
Francuska - Njemačka 30:32, 
Crna Gora - Brazil 25:26

Skupina B: Rusija - Čile 36:24, 
Island - Katar 39:29, 
Danska - Makedonija 33:30

>>>Goluža: Ako ćemo igrati protiv Francuza, ja sam optimist

 

Komentara 29

IV
ivan91zg
23:20 18.01.2013.

bolje sutra pobjediti španjolce, pa se rješiti francuza u četvrtfinalu, da se ne moramo mučiti sa njima u finalu ;) volio bih više nego išta da ih izbacimo prije polufinala, tj. prije borbe za medalje, kao i na ep-u u srbiji

HI
hihihuhu
09:59 19.01.2013.

Fair play ne postoji to je pojam izmisljen za nesposobne, lijepo je vidjeti takve poteze, ali to nije realnost. Sjetite se SP-a u Njemačkoj 2007. Apsolutno isto situacija dobili Španjolsku za 1 mjesto u skupini i u četvrtfinalu na Francuze koji su se do tad mučili i onda nas dobiju 3 razlike i op mi na kraju peti, a tad smo bili spremniji ikad.

AN
Ante1983
22:50 18.01.2013.

Samo želim onog šugavog Srbina Karabatića da neko nokautira,a za ostalo više manje..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije