Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KVALIFIKACIJE

Francuska bi pobjedom nad Nizozemskom već danas mogla osigurati EP

KATAR 2022 - Francuska u dvije minute protiv Argentine izjednačila na 2:2 u finalu Svjetskog nogometnog prvenstva
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/2
13.10.2023.
u 20:37

U kvalifikacijama za Euro 2024. gledat ćemo prave derbije – večeras se sastaju Nizozemska i Francuska, a u subotu Mađarska i Srbija

Iako nema Lige prvaka jer je reprezentativna stanka, ipak gledamo vrstan nogomet. Naime, večeras se od 20.45 sastaju Nizozemska i Francuska. Ova dva europska velikana sučelit će se u Amsterdamu u kvalifikacijama za Euro 2024.

Nizozemska desetkovana

Francuska je pod izbornikom Didierom Deschampsom opravdala svoju ulogu favorita u skupini B i mogla bi pobjedom već sada osigurati prolazak na europsku smotru.

U redovima svjetskih prvaka iz 2018. sve je krcato zvijezdama, a predvodi ih kapetan Kylian Mbappé. Jasno je svima da na Johan Cruijff Arenu dolaze po pobjedu. S druge pak strane Nizozemci imaju probleme s ozljedama. Izbornik Ronald de Boer ne može računati na Codyja Gakpa, Frenkieja de Jonga i Memphisa Depaya čiji će se izostanci itekako osjetiti, posebice u dvoboju s momčadi protiv koje je u ožujku Nizozemska doživjela težak poraz 0:4.

Sada su stvari možda malo drugačije, ali teško je povjerovati da će Nizozemci skinuti Francuze s prvog mjesta, izvjesnije je da se bore za drugu poziciju s Grčkom koja od 20.45 sati igra protiv Irske.

Zanimljiv susret gledat ćemo i sutra u Budimpešti gdje se sastaju Mađarska i Srbija (20.45 sati) u skupini G.

Izbornik domaće vrste Marco Rossi svjestan je da nije favorit.

Srbija je jača na papiru, njihova je vrijednost tri puta veća od naše. Papir i teren dvije su različite stvari, ne igra se na papiru, već na terenu. Mislim da Milinković-Savić neće igrati u veznom redu, već će biti dio trija u napadu. Jedina je nepoznanica uloga Gudelja, on je ponekad u obrani, a nekad u veznom redu – rekao je Rossi u najavi.

Ipak, početkom rujna Mađari su iznenadili orlove u Beogradu i slavili 2:1. Srbi su sada spremni za revanš.

Odgođen sraz Izraela i Kosova

– Znali smo i prije kvalifikacija da Mađari imaju jaku reprezentaciju i da će biti ozbiljni konkurenti za jedno od prva dva mjesta u grupi. Uvjerili smo se u Beogradu da im je obrana jači dio, vrlo su organizirani i teško primaju golove. Dat ćemo sve od sebe da se iz Budimpešte vratimo s tri boda, što bi značilo da smo napravili ogroman korak prema Europskom prvenstvu – rekao je srpski veznjak Lazar Samardžić.

Dodajmo da se neki od predviđenih susreta u ovom kvalifikacijskom ciklusu neće odigrati. Naime, Uefa je priopćila da odgađa utakmicu Izraela protiv Kosova u Prištini jer izraelske vlasti ne dopuštaju reprezentaciji da putuje u inozemstvo zbog sukoba s Hamasom. Novi datum te utakmice skupine I, koja se trebala igrati u nedjelju 15. listopada, bit će objavljen naknadno.

Uefa je već odgodila kvalifikacijsku utakmicu Izraela protiv Švicarske za 15. studenoga, taj se susret trebao igrati jučer u Tel Avivu.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije