Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagrepčanin prijeti Dinamu

Tudor: Zbog mene su i Dugave počele navijati za Hajduk

18.04.2015., Gradski stadion Poljud, Split - MAXtv 1. HNL, 29. kolo, HNK Hajduk - HNK Rijeka. Fran Tudor.  Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Hrvoje Jelavić/Pixsell
15.05.2015.
u 21:50

Pjaca i ja veliki smo prijatelji odmalena, ali tijekom 90 minuta utakmice bit ćemo neprijatelji, kaže Fran.

Jedan Tušo otišao je iz Hajduka početkom drugog dijela sezone, o Igoru Tudoru je riječ, ali Tušo nije nestao iz svlačionice bijelih.

- Suigrači me najčešće zovu Tudor ili Tušo, rijetko tko me zove imenom - kaže 19-godišnji Fran Tudor, koji je nedavno ušao u prvu momčad Hajduka.

On i njegov slavni prezimenjak su rođaci, korijeni su im iz Milne na Hvaru, no Igor je rođen u Splitu, a Fran u Zagrebu.

- Dugave su moj kvart. Da, tamo se žestoko navija za Dinamo, većina mojih prijatelja navija za Dinamo, ali sada će navijati za mene. Ići će na utakmicu, navijat će za Hajduk. Morat ću nabaviti dosta ulaznica, pokupit ću ih od suigrača, trebat će mi ih barem dvadesetak. Otkako sam u Hajduku, još nisam stigao ni doma otići, nikako da spojim tri-četiri slobodna dana - kaže Fran.

Rođeni Zagrepčanin, nogometaš, a tek u velikom derbiju doživjet će prvu utakmicu u Maksmiru.

- Istina, nikad nisam igrao u Maksimiru. Valjda će mi sada biti prvi put, dao bih sve da zaigram. Što bih dao? Ruku, nogu, što god hoćete... - veselo će taj simpatični mladić.

Ugodno je bilo s njim popričati, nije opterećen brojnim glupostima koje vladaju ovim svijetom. Jednostavno kaže da mu je otac usadio ljubav prema Hajduku.

- Nisam nikada previše o tome govorio, oko mene su većinom bili navijači Dinama - kaže Tudor.

U Dugavama je nekoć bio kafić "Cener", gazda Drago Rukljač igrao je i za Hajduk.

- Gospodin Rukljač bio mi je trener, volio me kao igrača - rekao je Tudor.

Derbi s Dinamom ima za njega posebnu draž, igrat će protiv svoga velikog prijatelja Marka Pjace.

- Kao klinci smo puno toga prošli zajedno, od djetinjstva smo zajedno. Njegov tata (nekadašnji prvak u hrvanju, nap. a.) učio nas je kako padati, vježbali smo i neke zahvate. Naše prijateljstvo nema veze s utakmicom, na terenu ćemo tih 90 minuta biti neprijatelji, a prije i poslije prijatelji - kazao je Tudor.

U Hajdukovu povijest nismo dublje ulazili. Tudor zna da Hajduk nije bio prvak deset sezona, zna da je posljednja pobjeda u Maksimiru bila 2008. godine. I zna za rekord o prvenstvu bez poraza koji od 1950. godine drži Hajduk, a Dinamo ga pokušava srušiti.

- Mislio sam da je to bilo 1948. godine, eto blizu sam. Dat ćemo sve od sebe da Dinamo ne izjednači taj naš rekord. Pamtim i Hajdukove slavne igrače, u zadnje vrijeme u najljepšem sjećanju ostao mi je Ibričić - rekao je Tudor.

Dinamo je Ibričića zapamtio po pogotku iz te 2008. godine. Možda sada zapamti Frana Tudora.

>>Evo što je Ćorić uoči derbija poručio Baliću i Vlašiću te koji rezultat predviđa

Komentara 8

Avatar di1973
di1973
00:48 16.05.2015.

kako su samo ti dalmatinci prepotentni odigra jednu utakmicu za jajduk i odmah su svi tovari

Avatar Darac ZG80
Darac ZG80
08:17 16.05.2015.

Pravi purger ovaj Tudor dok je živil u Zagrebu navijal je za Dinamo ali nisu ga htjeli pa je morao u Hajduk pa sad nešto kaki !!!!!!! Odi ti sa svojim rođakom Igorom rađe bacit jedan picigin jer ste jedino u tome najbolji !!!!!!

DI
dinamojavolim1
09:42 16.05.2015.

tudore malo pazi kaj pricas jer ako nesta vrijedis velika je vjerovatnost da ces zavrsit u dinamu a onda je jos veca vjerovatnost da ce te torcida naganjat po dalmaciji kao i sve igrace koji su presli iz hajduka u dinamo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije