Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOJAM S POLJUDA

FOTO Veličanstvena atmosfera i konačno bez mjera: Hrvatski nogomet ovo zaslužuje puno češće!

Amosfera na Poljudu tijekom utakmice Hajduk - Dinamo
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/9
12.03.2022.
u 19:43

Kad nogomet dobije ovakvu scenografiju, onda je i kvaliteti i relevantnosti natjecanja lakše doći do izražaja.

Zbog silnih pravila i mjera svi smo u protekle dvije godine skoro pa i zaboravili koliko je dobar osjećaj imati pune tribine u domaćem nogometu. Derbi Hajduka i Dinama nije samo bio uveličan zbog samih aktera, već i zbog vatrenog i gromoglasnog ambijenta na dupkom ispunjenom Poljudu, ali i u Splitu općenito.

Nakon 12 sati kada su se ispile prijepodnevne kave, centar Splita se počeo puniti rapidnim tempom. Do 14 sati već su riva i kultna Marmontova ulica koja vodi do stadiona bile totalno ispunjene i teško je uopće bilo prolaziti. Od žestokih pripadnika Torcide, preko najmlađih Hajdukovih navijača i njihovih roditelja, djevojaka i momaka, pa sve do onih najstarijih, svaka pora splitskog života je htjela osjetiti najelektriziraniju utakmicu Prve HNL u posljednje tri-četiri godine, ako ne i više. Bez ikakvog pretjerivanja, od samog početka dana pa sve do završetka utakmice vibra je bila intenzivna i prava nogometna kao kod utakmica engleske Premier lige, i to onih najvećih.

U tom je pogledu najljepši trenutak bila Torcidina fascinantna koreografija koja se prožela cijelom sjevernom tribinom na početku susreta. Atmosferu nije uspjela pokvariti ni pirotehnika, ni Torcidino kamenovanje Dinamovog autobusa uoči susreta, ni BBB-ovo paljenje stolaca na tribini, jer kad ovako enorman broj ljudi prisustvuje nogometnom događaju, donekle je i za očekivati da će se pronaći koja negativna iznimka.  No, takvi ni ne zaslužuju pažnju.

Utrka za naslov među momčadima u HNL-u i dalje ima svoja četiri kandidata, ali što se tiče navijačke podrške Hajduk je ove sezone ipak na jasnom prvom mjestu. Međutim, to nikako ne umanjuje podršku od oko 1500 BBB-ovaca koji se nakon ovog susreta 'nemaju sramit' kaj' jer su se unatoč velikom brojčanom nedostatku u odnosu na Torcidu potrudili i bili glasni, a svojom su koreografijom i skandiranjem za Ukrajinu u jednom trenutku ujedinili sve prisutne na tribinama.

Kako je utakmici htio nazočiti ogroman broj i jednih i drugih navijača, tako su na Poljudu u svečanoj loži bila i mnoga važna imena hrvatskog nogometa, između ostalih izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić, bivši izbornik i igrač Hajduka Slaven Bilić te predsjednik HNS-a Marijan Kustić. Zaključak nije kompliciran; da je barem svaki derbi ovako ukrašen! Ako pratite HNL posljednjih nekoliko godina, dobro znate da je naša liga to svojom kvalitetom i više nego zaslužila. A kad nogomet dobije ovakvu scenografiju, onda je i kvaliteti i relevantnosti natjecanja lakše doći do izražaja.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Ključne riječi

Komentara 4

BS
Berekin ST
20:24 12.03.2022.

Hajduk uvik ima svoje navijace. Oprostite na podcjenjivanju ali cinjenica je... di bi bili i dinamo i rijeka i osijek da su bili u blatu u kojem je bija hajduk? A jos da docekamo titulu... hrvatska nije to jos vidila.

ZG
Zeljko Grabar
08:26 13.03.2022.

Bili bi tamo gdje je Hajduk danas. Uz sve postovanju prema nekad ponosu Dalmacije ovo zadnjih 20 godina je saka jada i bijede pojacana sa primitivizmom kakovog je tesko pronaci.

ZG
Zeljko Grabar
07:37 13.03.2022.

Sa ovakvim naslovima i toboznjim slikama "koreografija hajdukovih navijaca" umjesto da se onim pravim navijacima Hajduka veli istina " sa koreografijom placenom parama od njihovih clanarina" hajdukovi debili i drogirana bagra rusi ugled svega sportskog sto Split znaci uz podrsku jos vecih debila koji se zovu sportski novinari. Valjda sa tim se misli prekriti primitivizam i dobrodoslica protivnickim momcadima koje dolaze u Split. I da naglasim nije to samo kad dolazi Dinamo. To se dogadja kad dolazi Rijeka, Osijek, Lokomotiva, Varteks ili bilo tko drugi koji se usudi uzeti bod ili sva tri momcadi koja zadnjih petnaest godina igra anti nogomet. Sad je samo za ocekivati da kod slijedece utakmice kad dodje Rijeka istu docekaju sa molotovim koktelima, jer to sad vide na tv-u. A posebna prica za sebe je splitska policija koja jos od "prekrasne koreografije sa svastikom" nije u stanju napraviti reda u gradu koji pocinje biti taoc hajdukovih huligana i koja ce danas opet izaci sa nekakvim proglasima o velikoj uspjesnosti svoga rada i sprjecavanju jos veceg zla, jer ako je njihovo osiguranje momcadi Dinama i navijaca Dinama jucer bilo uzorno onda jao si ga nama u takvoj drzavi. A istu ili slicnu pricu dozivjele su sportasice iz Vukovara u Puli i to bi trebalo biti opravdanje za ovo jucer u Splitu. Zabraniti svaku sportsku priredbu u Splitu za najmanje mjesec dana, premjestiti finale kupa u koji normalni grad i zabraniti navijacima tipa ektremen Torcide, ekstremnih BBB-ovca, posjete.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije