Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prvi put

FOTO Povijesna scena: Sudac na klupskom SP-u gledateljima i preko televizije objasnio svoju odluku

FIFA Club World Cup - First Round - Al Ahly v Auckland City
Andrew Boyers/REUTERS
Autori: Vecernji.hr, Hina
01.02.2023.
u 23:26

Egipatski sastav, kojeg vodi švicarski stručnjak Marcel Koller, u četvrtfinalu će igrati protiv prvaka CONCACAF-a Seattlea, a boljeg iz tog dvoboja u polufinalu čeka europski prvak Real Madrid predvođen Lukom Modrićem

Nogometaši egipatskog Al Ahlyja izborili su plasman u četvrtfinale Svjetskog klupskog prvenstva u Maroku nakon što su u pretkolu u Tangieru pobijedili novozelandski Auckland City sa 3:0. Golove za afričkog doprvaka zabili su Hussein Elshahat (45+2), Mohamed Sherif (56) i Percy Tau (86). U završnici susreta Novozelanđani su ostali s igračem manje nakon što je isključen Adam Mitchell.

Egipatski sastav, kojeg vodi švicarski stručnjak Marcel Koller, u četvrtfinalu će igrati protiv prvaka CONCACAF-a Seattlea, a boljeg iz tog dvoboja u polufinalu čeka europski prvak Real Madrid predvođen Lukom Modrićem. U drugom dijelu ždrijeba je južnoamerički prvak Flamengo koji će u polufinalu igrati protiv pobjednika susreta između marokanskog Wydad Casablance i saudijskog Al Hilala.

Do sada je 11 klubova osvajalo naslov svjetskog klupskog prvaka, a sve su to bili europski ili južnoamerički klubovi. Rekorder je Real Madrid sa četiri naslova, Barcelona je tri puta slavila, a Corinthians i Bayern Munchen po dva puta. Prošle godine naslov je osvojio Chelsea pobjedom protiv Palmeirasa.

Inače, bila je ovo prva utakmica na kojoj je funkcionirao novi VAR sustav kojega provodi Fifa, a sudac gledateljima na stadionu i putem televizije objašnjava sporne odluke. Dogodilo se to u 97. minuti zbog starta igrača prvaka Oceanije za crveni karton. Glavni sudac koji je objašnjavao odluku bio je Kinez Ning Ma i on će se upisati u povijesne knjige kao prvi sudac koji je to napravio u sklopu novog eksperimenta Fife. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije