Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTINSKA SRAMOTA

FOTO Pogledajte gdje su "bacili" Đokovića! Crvi u hrani, prljave sobe, nestašica lijekova...

Foto: arhiva
1/8
07.01.2022.
u 13:12

- Samo želim svježi zrak i svjetlo. Nemamo nikakav pristup tome.

Novak Đoković smješten je u melburnškom hotelu Park jer čeka minimalno do ponedjeljka odluku o deportaciji, što nije nimalo lako jer su uvjeti grozni - barem ako je suditi po fotografijama koje stižu u javnost.

Njegovi roditelji i brojni predstavnici medija već su objavljivali da u hrani ima crva, da je općenito pokvarena i nejestiva, da su sobe prljave, pune insekata te općenito neljudskih uvjeta.

Foto: Twitter

Fotografije su preplavile internet, posebno sad nakon što je Đoković u istom tom hotelu. Takvu pažnju borci za ljudska prava, oni koji su boravili u tom hoteli, kao i oni kojima netko blizak još uvijek boravi u njemu, nisu željeli propustiti.

Ali, uz Đokovića bi uskoro još tenisača i tenisačica moglo biti u tom hotelu. Češka igračica Renata Voračova prva je među njima jer su provjerom dokumentacije nadležni razotkrili da ona nije pravovaljana pa joj je viza poništena. A nastupila je na pripremnom turniru.

 

 

 

Također, što se hotela tiče, upravo u njemu krenuo je drugi val koronavirusa u Australiji, što dovoljno govori o uvjetima te upućuje na apsurd postavljanja karantene u njemu, bar za one koji zbog necijepljenja čekaju deportaciju.

- Samo želim svježi zrak i svjetlo. Nemamo nikakav pristup tome - rekao je Miah, jedan od 20 tražitelja azila za The Age pa nastavio:

- Soba je bila prljava, bio sam 15 dana u sobi i nosio istu odjeću. Nisam imao čisto rublje. Šest sati im je trebalo da mi donesu lijek.

Hossein Latifi, drugi tražitelj azila koji je boravio u hotelu Park, objavio je kako izgleda jedna porcija variva koju su mu servirali u plastičnoj posudi. Objavio je i fotografiju unutrašnjosti sobe koja baš i ne oduše luksuzom.

Foto: Twitter

Australci pak tvrde da hotel ima četiri zvjezdice i da noćenje inače košta 109 dolara. Tako i jest na papiru... Kao što je "na papiru" i da Đoković može otići kad god želi.

- Ako to učini, dobit će zabranu ulaska u Australiju na minimalno tri godine jer bi time priznao da je pokušao ilegalno ući u zemlju - objasnili su članovi njegove obitelji tijekom konferencije za medije.

 

Komentara 43

DU
Deleted user
13:50 07.01.2022.

odlicna reakcija vecernjaka - istinska sramota, kazu nasi vrlo novinari. zasto lijepo ne napisete da je istinska sramota da jedan milijunas pokusava ilegalno uci u zemlju?

JG
jozagulikoza.guli
13:30 07.01.2022.

Vanja, najvjerniji Džokin paž.

DR
Draconic5
13:18 07.01.2022.

Aha, znači, trebalo bi ilegalce staviti u hotel s pet zvjezdica. Ima smisla.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije