Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJE FINALA

FOTO Misice posjetile jedinog živog svjedoka seljačke bune iz 1573. godine

Miss sporta
Foto: Direkcija Miss Sporta
1/4
07.07.2021.
u 16:47

Finalistice izbora Miss sporta Hrvatske sutra ujutro će se uputiti u Zagreb gdje će se večeras održati finale izbora.

Nakon trodnevnih priprema u izletištu Stara škola koje se nalazi u zagorskom mjestu Mirkovec, finalistice izbora Miss sporta Hrvatske sutra ujutro će se uputiti u Zagreb gdje će se večeras održati finale izbora.

Program u zagrebačkom kazalištu Kerempuh počinje u 20 sati. Posljednjeg dana priprema, uz vježbanje koreografija za izlaze i talent showa, djevojke su posjetile spomen park Matija Gubec. Fotografirale su se uz veliki spomen Matiji Gubcu, obišle muzej u dvorcu Oršić i na kraju se osvježile uz piće kod Gupčeve lipe, drvo koja je staro preko 500 godina.

Gupčeva lipa nalazi se neposredno do mjesne crkve Sv. Jurja u Gornjoj Stubici i jedini je živi svjedok seljačke bune iz 1573. godine. Ispod njezinih grana je prema narodnoj predaji seljački vođa Ambroz (Matija) Gubec okupljao svoje istomišljenike i ustanike.

Djevojke su posjetile u Gornjoj Stubici spomen park “Rudolf Perešin” u kojem se nalazi pilotova statua i konzervirani MiG-21 koji je došao iz remontnog zavoda u Velikoj Gorici.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije