Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBNOVA SE BLIŽI

FOTO Maksimir će dobiti novo ruho, ali sjećanja neće nestati. Pogledajte neke trenutke sa stadiona

Slavlje Dinama nakon što su izborili Ligu prvaka
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/20
20.02.2024.
u 19:44

Dva sporazuma kojima će ovaj imovinsko-pravni spor biti riješen nakon gotovo tri desetljeća (pokrenut 1997. godine), potpisat će gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević, premijer Andrej Plenković i zagrebački nadbiskup Dražen Kutleša

Ove će srijede u 13 sati na Banskim dvorima biti održano svečano potpisivanje Sporazuma o razumijevanju i podršci u vezi rekonstrukcije „Gradskog stadiona Maksimir“ i izgradnje ili rekonstrukcije objekata Katoličke Crkve na 10 lokacija u Gradu Zagrebu, navode iz Vlade. 

Vlasti Zagreba, Vlada i Zagrebačka nadbiskupija su početkom prosinca uspješno došle do dogovora o zemljištu na kojem se nalazi stadion. Sporazum će uključivati darovanje tog zemljišta Gradu, dok će oni i Republika Hrvatska uzvratiti davanjem Nadbiskupiji deset zemljišta na kojima će biti podignute crkve.

GALERIJA Koncerti, slavlja i nevjerojatne zgode i nezgode. Maksimir je kroz desetljeća postao teatar života

Slavlje Dinama nakon što su izborili Ligu prvaka
1/20

Dva sporazuma kojima će ovaj imovinsko-pravni spor biti riješen nakon gotovo tri desetljeća (pokrenut 1997. godine), potpisat će gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević, premijer Andrej Plenković i zagrebački nadbiskup Dražen Kutleša.

VEZANI ČLANCI:

Potpisivanjem ovih sporazuma omogućit će poduzimanje novih koraka prema dugo čekanoj i krajnje potrebnoj obnovi stadiona koji je vidio mnoge sretne i tužne trenutke te usprkos, a ponekad i zahvaljujući, svim svojim manama stoji u sjećanjima nebrojenih građana kao živući spomenik sporta, kulture, zagrebačkog duha te sitih, a nerijetko i mnogočega gladnih godina.

VIDEO Dinamo remijem na Poljudu osvojio 24. naslov prvaka Hrvatske

 

Komentara 5

CR
crocro
07:34 21.02.2024.

Nema tiska u kojima se o maksimirskom stadionu ne vežu pojmovi: "rekonstrukcija, obnova, izgradnja novoga stadiona, stadion dobiva novo ruho"!. Koji od ovih pojmova je točan, je li će stadion dobiti neko novo ruho a to znači tijelo staro, ruho novo, je li će se obnoviti a to znači uljepšati staro, je li će se postojeći kostur rekonstruirati a to znači dopuniti ili oduzeti? Što je od ovoga točno, jer se stalno miješaju pojmovi. Ako će se graditi novi stadion, onda se ne mogu rabiti ostali pojmovi. I ono najvažnije, kada je Dinamo žario i palio u nekom drugom vremenu, na tribinama stadiona bilo je i preko 60000 gledatelja. A sada je nečija suluda i potpuno neodgovorna ideja o nekakvom novom stadionu od 30000 mjesta. Ako reprezentaciju želi gledati više gledatelja, moći će pratiti utakmicu na ekranima ispred stadiona, zvuk im neće trebati na ekranu jer će čuti zvuk preko tribina. U tom slučaju idejne projektante i one koji će to amenovati treba poslati ravno u zatvor, jer ne unapređuju već unazađuju. Bez minimalno 40-45 000 natkrivenih stolica ne bi se smjela razmatrati gradnja stadiona a podjećam, stare tribine nosile su i preko 60000 gledatelja. Pa neka konstruktori malo razmisle što oni rade, da li će graditi stadion 19 stoljeća ili 21 stoljeća, omjesto da misle koran naprijed oni razmišljaju dva koraka unazad. Ako stadion ne bude mogao primiti sve koji žele doći, onda svi trebaju kazneno odgovarati.

KR
Krasnojarsk
08:35 21.02.2024.

Carevo novo ruho...

ZA
!zagreb!
07:09 21.02.2024.

Stadion sigurno neće biti sagrađen do 2030. A vrlo vjerojatno i duže.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije