Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
eurochallenge

FMP iznenadio Zagreb u Trnskom

Damir Mulaomerović
Antonio Bronić/VLM
02.02.2010.
u 20:21

Košarkaši srpskog FMP-a pobijedili su u Trnskom Zagreb 83:78 u dvoboju drugog kola skupine J Eurochallengea.

Košarkaši Zagreba nisu iskoristili prednost domaćeg terena ni psihološku prednost nastalu dvjema pobjedama nad FMP-om u NLB ligi. U 2. kolu druge runde natjecanja u Fibinu Eurochallengeu mravi su u Trnskom izgubili od kluba iz Železnika (78:83) i tako poništili prošlotjednu gostujuću pobjedu u Liegeu.

I dok su igrači Zagreba imali loš pucački dan (trice 7-25), trener Denis Bajramović očito nije imao najbolji strateški dan. Nakon šest uzastopnih pobjeda Zagreba, Bajramovića je nadmudrio iskusni lisac Vlado Đurović, trener koji je 1986. Zadranima donio legendarni naslov prvaka SFRJ preko Dražena Petrovića i Cibone.

– U subotu smo od Olimpije izgubili sa 41 košem razlike što mi je najveći poraz u karijeri. Srećom, razgovori nakon te utakmice urodili su plodom – kazao je Đurović.

Već u startu susreta začudila je Bajramovićeva početna petorka s Bašljanom i Mašićem, a na koncu samo šest minuta povjerenja ukazanih Nikši Prkačinu. Trenerovo objašnjenje za to bilo je ovakvo:

– Nikša trkački nije na razini trkačkih mogućnosti FMP-ovih centara.

Pucački je Zagreb predvodio Mulaomerović (23 koša), centar Žorić bio je solidan (16 koševa, 10 skokova), Simon je ubacio 16, a Štimac 11. Zagrebovim braničima najviše glavobolja zadao je iskusni Stefanović (18 koševa).

Eurochallenge, skupina J, 2. kolo:

Zagreb – FMP 78:83

Artland Dragons – Belgacom Liege (kasnije)

Redoslijed: 1. FMP 2-0, 2. Zagreb 1-1, 3. Belgacom Liege 0-1 (-1), 4. Artland Dragons 0-1 (-1)

Ključne riječi

Komentara 1

BP
bpza
09:46 03.02.2010.

Više ništa ne znam, je li to FMP ili Hemofarm pobjedio u Zagrebu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije