Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GOSTUJE CELJE

Florijani u euforiji kao 2004., vlakom u Zagreb za 25 eura

CO Zagreb - Celje
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
26.02.2016.
u 08:10

'Imam osjećaj kao da igramo za prvo mjesto u skupini.'

Utakmica između rukometaša PPD Zagreba i Pivovarne Laško (Arena, 27. veljače u 20 sati) podsjetit će, što se tiče zanimanja navijača, na one dane kada su se ova dva kluba nadmetala za ulazak u finale Kupa prvaka. U subotu će igrati samo za prolaz u osminu finala. I jednima i drugima dovoljno je neodlučeno za prolazak, uz uvjet da PSG i Veszprem pobijede Wislu.

– Imam osjećaj kao da igramo za prvo mjesto u skupini – rekao je Veselin Vujović, trener PPD Zagreba koji jako dobro poznaje igrače Celja, posebno one koji igraju za reprezentaciju.

Još čeka 70 paketa piva

– Kao izbornik Slovenije želim da reprezentativci odigraju dobro, ali da Zagreb pobijedi – dodao je Vujović.

Nakon što su Celjani pobijedili u Plocku i tako zadržali nadu u prolaz, nastala je prava euforija među njihovim navijačima, Florijanima. Klub je organizirao poseban vlak za Zagreb po cijeni od 25 eura. Za sada je prodano 250 karata, a PPD Zagreb je za gostujuće navijače osigurao 400 mjesta. Celjani ove godine slave 70 godina kluba, a navijači su imali priliku u susretu protiv Flensburga gađati vratnicu s gola na gol za nagradu od 700 eura i 70 paketa Laškog piva! Nitko nije pogodio, ali će igra biti nastavljena u posljednjem kolu kada u Celje dolazi turski Beşiktaş.

David Špiler jedan je od rijetkih rukometaša koji je iz Pivovarne Laško došao u PPD Zagreb.

– Došao sam u Celje nakon što su 2004. osvojili Kup prvaka. Nisam imao sreće, baš kao ni Aleš Pajovič koji je četiri godine zaredom igrao polufinale s Celjem, a onda otišao taman kada su konačno osvojili trofej – rekao je David Špiler i otkrio tajnu kako su Celjani osvojili Kup prvaka.

Špiler pamti minus 13

– Sjećam se da su uoči te sezone svi htjeli otići iz kluba jer im je već bilo dosta poraza u polufinalima. Od novih igrača došao je samo Uroš Zorman. Po meni je ključna stvar za osvajanje naslova bilo otvaranje nove dvorane Zlatorog. Tih godina bila je dupkom puna na svakoj utakmici, a 5000 navijača radilo je sjajnu atmosferu. Koliko je ta atmosfera bila prednost, dokazuje utakmica iz osmine finala. Celje je na gostovanju kod Ademara izgubilo s 13 razlike, a u Celju su također pobijedili s istom razlikom. Prošli su dalje zbog većeg broja pogodaka u gostima i na kraju su došli do kraja – istaknuo je Špiler koji trenutačno igra za zagrebački Metalac u Prvoj hrvatskoj ligi.

Zanimljivo je da je u dresu Celja igrao protiv Zagreba u sezoni 2008./09. kada je hrvatski prvak dvaput pobijedio. U Zagrebu je bilo čak plus 13 (31:18).

>> Šebetić protiv Veszprema ostao bez zuba, pogledajte kako sada izgleda

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije