Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šestero Hrvata na avanturističkoj utrci

Fisherman's Friend: Prepreke od guma i sijena, blato i mulj

'fisherman3_nnn_spo_190411'
Foto: ''
1/5
01.05.2011.
u 10:32

Mulj potkraj utrke bio mi je najgora prepreka, poslije toga bilo je teško trčati jer je svaka tenisica bila teža bar dva kilograma, rekao je Filip Turk

Prvo preskačete preko guma, zatim slijede metar i pol visoke bale od sijena, pa onda težak uspon i vojničko veranje po šipki. A kada mislite da ste prošli najgore, dođete pred bazen od 1,5 metara visine u kojem je temperatura samo pet Celzijevih stupnjeva. Poslije nastavljate trčati tako mokri, i taman kad se donekle osušite, malo prije cilja, uskačete u jamu punu mulja.

Filip među 3% najboljih

Tako je otprilike izgledala avanturistička utrka Fisherman's Friend Strongman održana prošle nedjelje na stazi formule 1 u Nürburgringu. Na njoj je sudjelovalo i šestero natjecatelja iz Hrvatske - Filip Turk, Maja Petak, Alen Maraošević, Jasmina Erceg, Anastasya Raditya i Karlo Ledinski.

Najbolji je bio Filip Turk, odličan 254. među 12.000 trkača iz cijelog svijeta, što znači da je bio među tri posto najuspješnijih.

– Prvak sam Hrvatske u brdskom biciklizmu, pa mi nije nedostajalo snage. U životu sam prošao mnogo različitih utrka, no ta je najorganiziranija u kojoj sam sudjelovao, Nijemci su me fascinirali. Plasmanom sam jako zadovoljan, a da mi u drugom krugu nisu smetali trkači koje sam prestizao za cijeli krug, bio bih još bolji.

Nisu mu sve prepreke bile drage.

– Blato, odnosno mulj potkraj utrke bila je najgora prepreka, poslije toga bilo je teško trčati jer je svaka tenisica bila teža dva kilograma. U vodu od pet stupnjeva s užitkom sam skakao jer me to osvježavalo.

Indonežanka za Hrvatsku

Alen je pak bio 3064.

– Nisam očekivao da će utrka biti tako naporna. Makar sam dobro tjelesno pripremljen jer sam nedavno završio Kineziološki fakultet, u posljednjim kilometrima ponestalo mi je snage, no jako sam želio doći do cilja. Utrka je zaista brutalna, pogotovo dio od 500-600 metara uzbrdice. Jako sam zadovoljan plasmanom, ipak sam bio među 25 posto najboljih – rekao je Alen Marošević te dodao: – Hvala punici što mi je prepustila nagradni odlazak na utrku!

Maji Petak je utrka bila najveća avantura.

– Bilo je jako naporno. Dan nakon utrke jedva sam ustala iz kreveta. No bilo je jako zanimljivo, nisam znala da nas čeka toliko zanimljivosti tijekom utrke. No, možda i bolje da nisam znala.

– Najgore su mi bile prepreke od sijena, koje sam prošla samo zahvaljujući pomoći drugih trkača.

Iako joj je bilo teško, Maja želi trčati i sljedeće godine.

– Morat ću se puno bolje pripremiti – zaključila je.

Indonežanka Anastasya Raditya, zagrebačka studentica, došla je na cilj zajedno s Majom, ali puno lakše.

– Sportom se bavim rekreativno, volim boravak u prirodi i izazove na otvorenom. Dosad nisam sudjelovala na sličnim utrkama, pa me ova oduševila – rekla je Anastasya, koja u Indoneziji surfa na velikim valovima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije