Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UOČI KVALIFIKACIJA

Finci u strahu prije odlaska u BiH: 'U toj zemlji prijeti rat, želimo na neutralni teren'

UEFA Euro 2020 Group Stage: Finland vs Belgium
Alexander Demianchuk
08.11.2021.
u 18:19

- Europska nogometna asocijacija će sigurno pomno pratiti situaciju. Ako situacija bude takva da nije sigurno igrati u Zenici, vjerujem da će UEFA tada nešto poduzeti.

Nogometni savez Finske nije isključio mogućnost da od Uefe zatraži da se predstojeći susret kvalifikacija za Svjetsko nogometno prvenstvo predviđen za 13. studenoga u Zenici protiv momčadi BiH odigra na neutralnome terenu zbog prijetnji ratom u toj zemlji.

- Ako bude ugrožena sigurnost ekipa, UEFA bi susret prebacila na neutralan teren. Spreman sam samoinicijativno, ukoliko budu zabrinjavajuće vijesti, tražiti od Uefe da reagira - rekao je izbornik Finske reprezentacije Ari Lahti kojega citiraju sportski portali u Bosni i Hercegovini.

Po istim navodima u Finskoj su iskazali strepnje zbog prijetnji oružanim sukobom u BiH na što je upozorio i tamošnji visoki međunarodni predstavnik Christian Schmidt, te naveli kako se Zenica nalazi u Zeničko-dobojskoj županiji koja graniči s Republikom Srpskom čije vlasti traže odcjepljenje od BiH.

- Europska nogometna asocijacija će sigurno pomno pratiti situaciju. Ako situacija bude takva da nije sigurno igrati u Zenici, vjerujem da će UEFA tada nešto poduzeti - dodao je predsjednik Nogometnog saveza Finske.

Ishod susreta sedmoga kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u nogometu između BiH koja je četvrta sa šest bodova te treće Finske koja ima 7 bodova presudno će utjecati na mogućnost za plasman u doigravanje za odlazak na Svjetsko prvenstvo sljedeće godine.

U skupini D vodi Francuska s 12 bodova iz šest susreta, druga Ukrajina ima 9 bodova. Bez izgleda za plasman je momčad Kazahstana s tri osvojena boda.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
20:21 08.11.2021.

Nisam neki fan BiH, ali mogu reći da su ti funjci skandinavski baš jedni veliki licemjeri! Nadam se da će im navijači u BiH izviždati himnu te razviti transparent o Laponiji koja se također želi otkinuti od matične države. Sramotna država!

ĆA
ĆanotaKrljo
18:22 08.11.2021.

Aaa geeeh ... odigrajte nabrzinu i bježite , kud koji ...

5S
5simo
21:39 08.11.2021.

Opet, ja sam čuo da Rusi spremaju invaziju na Finsku !? A tko će ga znati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije