Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Björn Kuipers

Finale LP-a sudi sudac koji je isključio Mandžu protiv Islanda

Bjorn Kuipers
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
07.05.2014.
u 13:06

Kuipers je sudio i prošlogodišnji finale Europske lige u kojem je Chelsea pobijedio Benficu i osvojio naslov

Nizozemac Björn Kuipers sudit će ovogodišnji finale Lige prvaka između dviju madridskih momčadi, Reala i Atletica. 41-godišnji sudac Fifinu licencu ima od 2006. godine, a otada je dijelio pravdu na 68 utakmica u Uefinim natjecanjima.

Kuipers je sudio i prošlogodišnji finale Europske lige u kojem je Chelsea pobijedio Benficu i osvojio naslov. Pomoćnici u finalu Lige prvaka će mu biti Sander van Roekel i Erwin Zeinstra, četvrti sudac Cüneyt Cakir, a iza gol-linija će biti Pol van Boekel i Richard Liesveld.

Hrvatima je taj sudac najpoznatiji po utakmici dokvalifikacija za SP protiv Islanda, kada je Mandžukiću dao crveni karton. Zanimljivo, u svim utakmicama u kojima je sudio našoj reprezentaciji izašli smo kao pobjednici. Bilo je to u već spomenutoj utakmici s Islandom, protiv Irske na Euru 2012. te u kvalifikacijama kada smo 2010. pobijedili Latviju.

>>Hrvati ove sezone mogu osvojiti trofej u pet zemalja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije