Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Objavili kandidature

Finala Lige prvaka mogla bi se igrati vrlo blizu Hrvatskoj: Dvije susjedne metropole ušle u izbor

Serie A - AC Milan v Salernitana
Foto: Daniele Mascolo/REUTERS
1/6
18.07.2023.
u 16:28

UEFA će u svibnju 2024. godine odrediti gradove koji će organizirati finale Lige prvaka 2026. i 2027. godine, a najbliži Hrvatskoj su Budimpešta i Milano, ujedno i najnoviji kandidati

Budimpešta i Milano natječu se za finale Lige prvaka 2026. i 2027. godine, objavila je Europska nogometna federacija (UEFA) te dodala da se za domaćinstvo finala Lige prvaka tih godina kandidiraju Oslo, Glasgow, te Stuttgart, Gelsenkirchen i München.

Kao jedina s nekoliko kandidata, Njemačka do 24. veljače iduće godine mora objaviti dva preostala kandidata ili jednog jedinog. Naime, UEFA će u svibnju 2024. godine odrediti gradove koji će organizirati finale Lige prvaka 2026. i 2027. godine.

GALERIJA Dinamo obranio naslov prvaka Superkupa

Serie A - AC Milan v Salernitana
1/18

Finale Lige prvaka za nogometaše održat će se 2024. i 2025. na Wembleyu u Londonu i u Münchenu, a za nogometašice u Bilbau i Lisabonu. Bukurešt, Glasgow, Istanbul i pet njemačkih gradova Leipzig, Düsseldorf, Frankfurt, Gelsenkirchen i Stuttgart iskazali su interes za finale Europske lige 2026. i 2027. godine.

VEZANI ČLANCI:

Leipzig je jedini kandidat iz Njemačke za finale konferencijske lige, uz Jeruzalem, Glasgow, Oslo, Ženevu i Istanbul. Sljedeće finalne utakmice Europske lige bit će u Dublinu 2024. i Bilbau 2025., dok će finale Konferencijske lige biti u Ateni 2024. i Wrocławu 2025.

VIDEO Bjelica o mogućem dolasku hrvatskih igrača u njegov klub: Livaja ni pod koju cijeni ne bi napustio Hajduk

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije