Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BBC TVRDI:

Fifa istražuje hrvatske navijače zbog ustaške zastave!

Hrvatski navijači, Maksimir (1)
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
19.06.2014.
u 12:00

Da je Fifa rigorozna u provođenju svojih pravila svjedoči i kazna Josipu Šimuniću kojega je za uzvike 'Za dom spremni' nakon utakmice s Islandom u kojoj je reprezentacija izborila nastup u Brazilu kaznila s deset utakmica neigranja.

Fifa istražuje hrvatske navijače zbog homofobnih i antisemitističkih transparenata na utakmici protiv Brazila. Fifu je na postupke hrvatskih navijača upozorila Fare organizacija koja je primijetila kako su na utakmici odigranoj u četvrtak navijači raširili zastavu s ustaškim grbom, piše BBC.

Osim hrvatskih navijača istražuju se i ruski, meksički i brazilski. Rusi su na utakmici protiv Južne Koreje istaknuli zastavu s keltskim križom koji se povezuje s rasističkim i neofašističkim organizacijama.

Prema novim pravilima koje je Fifa donijela prošle godine kazne nogometnim savezima u ovim slučajevima mogu biti: igranje utakmica pred praznim tribinamaoduzimanje bodova ili izbacivanje s natjecanja.

Svjetska krovna nogometna organizacija je rigorozna po pitanju kazni za navijače, a nogometni savezi Hrvatske i Rusije su i ranije kažnjavani zbog rasističkih, homofobnih i antisemitističkih povika i zastava svojih navijača.

The Telegraph podsjeća da je i hrvatskim i ruskim navijačima ovo drugo veliko natjecanje za redom na kojem ih se optužuje za rasizam. Rusija će upravo zbog toga u kvalifikacije za Euro 2016 krenuti sa šest bodova minusa.

Da je Fifa rigorozna u provođenju svojih pravila svjedoči i kazna Josipu Šimuniću. Njega je za uzvike 'Za dom spremni', nakon utakmice s Islandom u kojoj je reprezentacija izborila nastup u Brazilu, kaznila s deset utakmica neigranja.

>> Pogledajte kako su se u Hrvatskoj slavili golovi Kamerunu!

>> Pogledajte kako su Hrvati navijali u Brazilu

Komentara 213

CE
cenzura
12:29 19.06.2014.

Koja je to "ustaška zastava, ustaški grb"??? Ako Fare i Jovanović misle na prvo bijelo polje na grbu onda hitno moraju provest inicijativu da se mijenja krov na crkvi Svetog Marka a i da se promjene svi povijesni grbovi hrvatskogg naroda od stoljeća sedmog! Sramota! Dokle bumo trpili mrzitelje svega hrvatskog??

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
12:23 19.06.2014.

Fare, koji u Hrvatskoj predstavlja izvjesni Zoran Stevanović... hm, mislite da su dobronamjerni?

Avatar roda91
roda91
12:32 19.06.2014.

Ovo više stvarno postaje bolesno, ostavite nas više na miru ili nas sve pobijete ili preobratite na pravoslavlje ili protestantizam, pa i francuzi su klali i ubijali pod svojom trobojkom i pjetlom, englezi i da ne govorimo što su radili pod svojom krunom i zastavom, stoga okanite nas se jer svi ste mnogo veći krvnici od hrvata i njemaca zajedno.-

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije