Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJNOVIJE PITANJE

Fifa se konačno oglasila o plavom kartonu! Otkrili što planiraju s kontroverznom inovacijom

Coupe de France - Round of 16 - Paris St Germain v Brest
Foto: STEPHANIE LECOCQ/REUTERS
1/3
09.02.2024.
u 11:58

Žuti bi karton dakako nastavio postojati i predstavljati javnu opomenu. Dva žuta kartona i dalje bi nastavila značiti trajno isključenje crvenim kartonom. Ista posljedica slijedila bi pokazivanje kombinacije žutog i plavog ili pak dva plava kartona

Svjetska nogometna organizacija Fifa se putem društvenih mreža oglasila o najnovijoj nogometnoj kontroverzi - uvođenju plavog kartona. O skorom uvođenju spornog trećeg kartona pisao je Telegraph, pritom navodeći da će se početi primjenjivati već od ove subote.

"Fifa želi raščistiti pitanje takozvanog plavog kartona. Nije istina da ga planiramo uvesti na elitnoj nogometnoj razini i svi izvještaji o tome su preuranjeni. Bilo kakvo testiranje, bude li uvedeno, bit će ograničeno na testiranje na nižim razinama. Ovu temu ponovno ćemo otvoriti 2. ožujka", naveli su iz organizacije.

Plavi karton je nova mjera koju bi glavni sudac utakmice imao na svome raspolaganju. Mogao bi ga pokazati kada smatra da je igrač učinio prekršaj zbog kojeg treba napustiti igru, ali ne biti trajno isključen. To jest, prekršaj koji nije za crveni karton. Takvo ograničeno isključenje trebalo bi trajati deset minuta.

VEZANI ČLANCI:

Žuti bi karton dakako nastavio postojati i predstavljati javnu opomenu. Dva žuta kartona i dalje bi nastavila značiti trajno isključenje crvenim kartonom. Ista posljedica slijedila bi pokazivanje kombinacije žutog i plavog ili pak dva plava kartona.

VIDEO Ovo su najbolje Ćirine izjave. Svi pamte što je rekao za Batistutu

Komentara 6

MA
Marsi
04:58 12.02.2024.

Plava glupost.

5A
5_ak
16:28 09.02.2024.

Plavi karton bi uveo samo kao opomenu igracu i klupi da bilo kakvi naredni faul igraca koji je dobio plavi karton znaci iskljucenje do kraja utakmice odnosno crveni karton kako bi upozorili klupu da ga nakon kartona najbolje zamijeniti.Jer njegov naredni faul znaci iskljucenje.

PO
Poletarac101
14:46 09.02.2024.

U fifici nemaju kaj delati (a uzimaju lovu)pa izmišljaju gluposti da im nije dosadno .Dovoljno je da VAR još nisu usavršili i da se igraju s.nadoknade u nedogled sad bi još i plave karte ,kaj bu poslje :zelene,ljubičaste roza za žene?Mikrofoni na igračima ak psuju,posebni sudci za to itd.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije