Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'BEZ UPLITANJA POLITIKE'

Zakon o sportu mora se povući, FIFA i UEFA stali na stranu HNS-a!

Zdravko Mamić i Davor Šuker
Igor Kralj/PIXSELL
10.03.2015.
u 18:42

U ovim okolnostima, FIFA i UEFA žurno zahtijevaju da HNS o ovom zajedničkom stajalištu obavijesti relevantne vlasti kako prije spomenute izmjene i dopune Zakona o sportu ne bi bile usvojene u Hrvatskom saboru.

Hrvatski nogometni savez zaprimio je zajednički dopis svjetske i europske nogometne organizacije, Fife i Uefe, o predloženim izmjenama Zakona o sportu.

Dopis koji su potpisali glavni tajnik Fife Jérôme Valcke i glavni tajnik Uefe Gianni Infantino prenosimo u cijelosti:

"Poštovani Predsjedniče,

obraćamo Vam se u svezi navedenog predmeta te potvrđujemo primitak Vašeg pisma od 2. ožujka 2015., čijem smo sadržaju posvetili našu punu pažnju.

U svezi s time, željeli bismo Vas podsjetiti da svi članovi Fife i Uefe moraju svojim poslovima upravljati neovisno i bez utjecanja bilo kojih trećih strana, a kako je to jasno propisano člancima 13 st. 1(i) i 17 Statuta Fife, kao i člancima 7bis(2) Statuta Uefe.

Posebice, primijetili smo da bi, prema informacijama koje ste nam dostavili, predložene izmjene i dopune Zakona o sportu u Hrvatskoj, mogle imati izravan utjecaj na ključna pitanja kao što su sastav opće skupštine Hrvatskog nogometnog saveza (HNS), kao i sastav općih skupština članova HNS-a. Stoga bi se provođenje predloženih izmjena i dopuna smatralo uplitanjem države u nogometne poslove, a što bi bilo neprihvatljivo i za Fife i Uefe.

U svezi s time, željeli bismo dodati sljedeće napomene:

(i) U bilo kojem postupku kojemu su cilj izmjene i dopune Zakona o sportu koji se primjenjuje u Hrvatskoj HNS treba biti prethodno konzultiran;

(ii) HNS mora uvijek u cijelosti ostati slobodan odlučivati o broju ili postotku zastupnika različitih prije definiranih dionika (kao što su klubovi, lige ili igrači), a koji imaju pravo prisustvovati općoj skupštini HNS-a."

U ovim okolnostima, FIFA i UEFA žurno zahtijevaju da HNS o ovom zajedničkom stajalištu obavijesti relevantne vlasti kako prije spomenute izmjene i dopune Zakona o sportu ne bi bile usvojene u Hrvatskom saboru.

>> Gjurković: 'Lex Mamić' se nikoga ne tiče osobno. Zabrana ne bi bila retroaktivna, već izabrani bi ostali

Komentara 35

CA
canaj.
19:22 10.03.2015.

U ovim okolnostima, FIFA i UEFA žurno zahtijevaju da HNS o ovom zajedničkom stajalištu obavijesti relevantne vlasti kako prije spomenute izmjene i dopune Zakona o sportu ne bi bile usvojene u Hrvatskom saboru. >>>>>> Malo morgen crveni.....istrcali ste pred rudo.. Puna podrska HNS-u i Sukeru.

B2
bokida 2
21:20 10.03.2015.

Bez obzira o kome se radi Sabor nema nad HNS-om nikakve ovlasti kako bi neki željeli.Svi prigovori mogu ići prema nogometnim institucijama a ne prema političkim, pogotovo ne prema Saboru.

Avatar Obama
Obama
19:55 10.03.2015.

Sad će se vidjeti kojeg saborskog zastupnika plaća FIFA i UEFA - HNS, a koga ne tj, tko je čist. Izvrsna šansa pred izbore da se otkrije tko je u močvari.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije