Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEMELJEM DOKAZA

Pripremaju se nove optužnice i privođenja čelnih ljudi Fife!

Sepp Blatter
Foto: Reuters/PIXSELL
14.09.2015.
u 20:22

'Istraga i dalje traje, ali se proširila u odnosu na svibanj. Zato razmatramo podizanje novih optužnica.'

Američka državna tužiteljica Loretta Lynch ne miruje i najavljuje nove optužnice čelnih osoba u Svjetskoj nogometnoj federaciji (FIFA). Ujedno je to i nastavak velike akcije započete u svibnju ove godine.

– Istraga i dalje traje, ali se proširila u odnosu na svibanj. Zato razmatramo podizanje novih optužnica – kazala je Lynch.

Nije željela otkriti nikakva imena, pa ni ono predsjednika na odlasku – Seppa Blattera. A sve zanima upravo njegov status i hoće li svi prikupljeni dokazi dovesti do toga da se potvrdi sve ono o čemu se posljednja dva desetljeća naveliko govori. Naravno, riječ je o korupciji, pranju novca i davanju mita.

Sve u svemu, mogu se očekivati nova privođenja. Jer, kad tužiteljica Lynch krene u akciju, nešto se i događa. Potvrdila je to i prvotnih 14 privedenih prije četiri mjeseca. Svi oni su za to vrijeme sigurno dali niz zanimljivih i vrijednih informacija o svojim "aktivnostima" u Fifi.

>> Blatter: Platini mi je prijetio zatvorom ako se ne povučem

>> Blatter: Pošten sam čovjek, u Fifi i nogometu nema korupcije

Komentara 1

Avatar Bekrija
Bekrija
06:01 15.09.2015.

samo jako!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije