Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Europska liga

Feyenoord šokirao United, veliki Zenitov preokret u Tel Avivu

Feyenoord - Manchester United
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
15.09.2016.
u 21:25

Jose Mourinho je izveo malo šaroliki sastav, a to se odrazilo u igri crvenih vragova

Počelo je natjecanje u Europskoj ligi. Najzanimljiviji susret 1. kola trebao je biti onaj u Rotterdamu gdje Feyenoord bio domaćin Manchester Unitedu. Jose Mourinho je izveo malo šaroliki sastav, a to se odrazilo u igri crvenih vragova.

U siromašnoj utakmici bez mnogo prilika, prava uzbuđenja bila su tek u završnici. U 79. minuti za 1:0 domaćina pogodio je Vilhena. Mourinho je u 63. minuti napravio trostruku zamjenu i umjesto Rashforda, Martiala i Mate uveo Ibrahimovića, Depaya i Younga. 

Zenit je napravio veliki rezultatski preokret u Tel Avivu i pobijedio Makabi sa 4:3. Gosti su slavili nakon prave golijade u Izraelu. Medunjanin je zabio u 26. pa Kjartansson u 50. te ponovno Medunjani u 70. minuti za 3:0 vodstvo koje su domaćini do kraja utakmice uspjeli ispustiti. Kokorinu 77., Mak u 84., Giuliano u 86. te Đorđević u drugoj minuti sudačke nadoknade osigurali su pobjedu ruskoj momčadi. Spomenimo i kako su domaćini od 81. minute igrali s igračem manje jer je Dasa dobio drugi žuti, nakon što je samo dvije minute ranije dobio i prvu opomenu. Medunjanin je igrao cijelu utakmicu. 

Anderlecht je pobijedio Gabalu sa 3:1. Teodorczyk je u 14. pogodio za vodstvo domaćina, da bi za goste izjednačio Dabo u 20. minuti. Santos je autogolom u 41. ponovno dao Anderlechtu prednost, a za 3:1 pogodio je Capel u 77. minuti utakmice. Za Gabalu je Ozobić igrao cijeli susret, dok je Franjić ušao u 59. minuti.

Bečki Rapid nadigrao je kod kuće Genk sa 3:2. Poveli su gosti u 29. mnuti golom Baileyja, a onda su domaćini otićli na 3:1 golovima Schwaba u 51., Joelingtona u 59. te autogolom Colleyja u 60. minuti utakmice. Bailey je iz penala smanjio rezultat u 90. minuti susreta. Močinić je za Rapid igrao cijelu utakmicu. Grahovac je ostao na klupi, do je u redovima Genka Sušić ušao u 78. minuti utakmice.

Talijanski Sassuolo je neočekivano kod kuće razbio Athletic Bilbao sa 3:0, Viktorija i Roma su u Plzenu igrali 1:1, dok je iznenadio i irski Dundalk koji je i s igračem manje izvukao 1:1 kod AZ-a.

Rezultati
SKUPINA A Zorja Luhansk (UKR) - Fenerbahce Istanbul 1-1 Feyenoord Rotterdam - Manchester United 1-0 
SKUPINA B: APOEL Nikozia - FC Astana 2-1 Young Boys Bern - Olympiakos Pirej 0-1 
SKUPINA C: RSC Anderlecht - FK Qabala (AZE) 3-1 FSV Mainz 05 - AS St. Etienne 1-1 
SKUPINA D: AZ Alkmaar - Dundalk FC (IRS) 1-1 Maccabi Tel Aviv - Zenit St. Petersburg 3-4 
SKUPINA E: Viktoria Plzen - AS Roma 1-1 Astra Giurgiu - Austria Wien 2-3 
SKUPINA F: US Sassuolo - Athletic Bilbao 3-0 Rapid Wien - KRC Genk 3-2

Komentara 1

AN
Andreeejjj
19:25 16.09.2016.

Vi stručnjaci koji toliko podržavate prepotentnog egoista i "samo-reklamera" Morffffinha, brzo če pa pa. NIKAKAV trener, kog je to on igrača napravio??? U svakom klubu u koji dodje kupi najbolje igrače, potroši pola miljarde i opet ništa ahahaha.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije