Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Formula 1

Ferrari predstavio novi bolid F150 za sljedeću sezonu

ferarri (1)
Foto: AFP
1/7
28.01.2011.
u 12:50

Ferrari je predstavio bolid F150 za novu sezonu Svjetskog prvenstva u formuli 1. Za momčad iz Maranella i ove će godine voziti isti vozači, Španjolac Fernando Alonso i Brazilac Felipe Massa

Ferrari je predstavio bolid F150 za novu sezonu Svjetskog prvenstva u formuli 1. Za momčad iz Maranella i ove će godine voziti isti vozači, Španjolac Fernando Alonso i Brazilac Felipe Massa.

Talijanska je momčad prva predstavila bolid za iduću sezonu, a zove se F150. Time želi obilježiti 150 godina od ujedinjenja Italije, a bolidom će dominirati talijanska zastava. Prve testove s novim Pirellijevim gumama imat će u utorak u Valenciji. Nova sezona formule 1 počinje 13. ožujka utrkom za Veliku nagradu Bahreina.

– Evoluciju bolida planiramo u dva koraka. Prvi, tijekom zimskih testiranja, kada ćemo razvijati mehaniku, dok će struktura, šasija, mjenjač i ovjes ostati isti u prvih nekoliko utrka. Aerodinamika bolida je maksimalno pojednostavljena za prva testiranja. Prava aerodinamička poboljšanja planiramo za prvu utrku – kazao je tehnički direktor momčadi dr. Aldo Costa.

Ferrarijev glavni dizajner Nikolaos Tombazis izjavio je da su morali promijeniti stražnji dio bolida, te upozorio na inovativan stražnji ovjes.

Komentara 2

OB
-obrisani-
09:15 01.02.2011.

Hehe nova pila. No zanima me što se radi u Mercedesu? Vjerovatno se bore sa krizom a bolid zadnja rupa.

OB
-obrisani-
19:01 03.02.2011.

Imaju ga!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije