Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NE KRIVI HENRYJA

Federer: Nogometu treba “oko sokolovo”

Roger Federer
AFP
21.11.2009.
u 14:26

U globalnu raspravu o Thierryju Henryju i njegovom igranju rukom u dvoboju protiv Irske uključili su se i prvi i treći tenisači svijeta, Roger Federer i Novak Đoković.

Njihov je zaključak identičan - nogometu treba “oko sokolovo”, sustav koji već neko vrijeme uspješno djeluje u tenisu.

Thierry Henry je, podsjetimo, u produžetku uzvratne dokvalifikacijske utakmice protiv Irske rukom smirio loptu i potom je dodao Williamu Gallasu koji je izjednačio na 1-1 i tako donio Francuskoj plasman u Južnoafričku Republiku.

Federer je stao u obranu svoga prijatelja Henryja s kojim se pojavio u nekoliko televizijskih reklama.

- Ne možete ga kriviti što je nastavio akciju. Ako sudac to nije vidio, onda ne valja sustav. Postignuto je toliko golova koji zapravo nisu bili golovi, ovo je samo jedan takav. Iznenađen sam što se takva vrsta pogreške može događati u nogometu - rekao je Federer koji se u Londonu priprema za ATP Finale.

- Mislim da je sustav provjera putem video-snimaka potrebniji nogometu nego tenisu. Ne možete zaustaviti igru i analizirati sve, ali možete učiniti nekoliko stvari da se ovakvi slučajevi ne ponove. Tada se Henry ne bi našao u ovakvoj poziciji.

Slično razmišlja i Novak Đoković.

- Nogometu treba tehnologija, posebno nakon ovoga što se dogodilo. Ne krivim nikoga, naravno da je cijeli slučaj nepošten prema Irskoj, ali vodeće nogometno tijelo mora poduzeti nešto glede toga.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije