Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAVISOV KUP

Federer nastavio s otkazima u prvom kolu

Roger Federer
Totalsport
30.12.2009.
u 14:52

Švicarska će teniska reprezentacija bez prvog tenisača svijeta Rogera Federera stići na gostovanje dvostrukim uzastopnim prvacima Španjolcima u prvom kolu Davisova kupa 2010. godine.

Izborniku Severinu Lüthiju Federer je otkazao sudjelovanje u srijedu, i to šesti put zaredom kad su u pitanju mečevi prvog kola Svjetske skupine.

Kao razlog otkaza naveo je to da mu ne odgovara igra na zemljanoj podlozi u terminu prvog kola natjecanja (od petoga do sedmog ožujka iduće godine), jer već osmog ožujka kreće turnir serije ATP Masters 1000 u Indian Wellsu, koji se igra na tvrdome i na kojem Federer, kao i na turniru iste kategorije u Key Biscayneu koji mu slijedi, namjerava nastupiti. Najbolji je svjetski tenisač tako izbjegao dvoboj protiv najvećeg suparnika Rafaela Nadala koji će predvoditi Španjolce.

Obojica tenisača inače od sutra (31. prosinca) do drugog siječnja iduće godine nastupaju na ekshibicijskom turniru u Abu Dhabiju. Na turniru se mogu sresti samo u finalu, s obzirom da jedan i drugi u polufinalu čekaju suparnike iz lažnih četvrtfinala. Dva para za polufinale čine Šveđanin Robin Söderling i Švicarac Stanislas Wawrinka, odnosno Francuz Jo-Wilfried Tsonga i Rus Nikolaj Davidenko.

Nadal je španjolskim novinarima po dolasku u Emirat izjavio da je vrlo zadovoljan odrađenim pripremama u prosincu, iako je imao vrlo malo vremena za odmor nakon finala Davisova kupa, u kojem su Španjolci početkom prosinca deklasirali Češku 5-0.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije