Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INDIAN WELLS

Federer i Đoković u finalu: Roger lovi peti naslov, Novak treći

Roger Federer
Foto: Reuters (Ilustracija)
16.03.2014.
u 00:33

Bit će to 33. međusobni dvoboj srpskog i švicarskog tenisača, a trenutno Federer vodi 17-15. Inače, Federer lovi peti naslov u Indian Wellsu, a Đoković treći.

Rogeru Federeru trebalo je samo jedan sat i tri minute igre da se obračuna sa Ukrajincem Aleksandrom Dolgopolovim i pobjedom 6:3, 6:1 izborio finale Indian Wellsa.

Dolgopolov se držao do osmog gema prvo seta, a onda je Švicarac odmah iskoristio prvu break loptu te poveo 6:3.

U drugom setu Ukrajinac nije imao nikakve šanse. Federer mu je uzeo servi odmah na početku seta. Novi break napravio je Federer u petom gemu, a konačni udarac zadao mu je u sedmom gemu iskoristivši prvu meč loptu za konačnih 6:3, 6:1.

Federer je imao čak 72 posto prvog servisa, a osvojio je 74 posto poena nakon njega. Napravio je Švicarac samo jednu dvostruku grešku, zabio sedam as servisa i potpuno zasluženo ušao u finale.

- Rezultat je bolji nego što sam mislio da bude... tako da je to vrlo ohrabrujuće i super pozitivno. Stvarno je dobar osjećaj pobjeđivati u toliko susreta. Bila je to lijepa pobjeda - rekao je nakon meča dobro raspoloženi Federer.

Federera čeka Đoković

A Federer će u finalu igrati protiv Novaka Đokovića koji je sa 7:5, 6:7(2), 6:1 nakon dva sata i 25 minuta igre pobijedio Amerikanca Johna Isnera.

Foto: Reuters (Ilustracija)

Iako je Đoković priliku za break imao već u trećem gemu, iskoristio ju je tek u 11. gemu za vodstvo 6:5. Nakon toga je sigurno odservirao za 7:5.

Drugi set bio je priča za sebe, srpski tenisač je imao dva servis gema za meč nakon što je napravio break u devetom ili jedanaestom gemu, međutim Amerikanac se uvijek vraćao te je izborio 13. igru. U njoj Novak nije imao šanse, Isner mu je prepustio tek dva poena.

Ipak, u odlučujućem setu Isner nije izdržao, dva je puta gubio servis pa Đoković sa 6:1 otišao na Federera.

Bit će to 33. međusobni dvoboj srpskog i švicarskog tenisača, a trenutno Federer vodi 17-15. Inače, Federer lovi peti naslov u Indian Wellsu, a Đoković treći.

>> Ušao u polufinale: Pogledajte djelić Federerove magije!

Komentara 3

Avatar jutarnji listovi
jutarnji listovi
10:26 16.03.2014.

Ajmo Nole ,slomi tog penzića!!

Avatar pašče1
pašče1
10:46 16.03.2014.

Kad se igra... jel zna netko

Avatar billybull
billybull
07:54 16.03.2014.

normalno da smo svi na strain naseg federera....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije