Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Legenda turnira

Federer i bez reketa izazvao oduševljenje u Wimbledonu: Dočekan uz ovacije s tribina

GBR, ATP Tour, Wimbledon
Foto: EXPA/ Pressesports/ Pierre Lahalle
1/7
04.07.2023.
u 20:46

"Posljednji put kad sam bio na ovom terenu, a on me gledao, bilo je tijekom Olimpijskih igara 2012. godine, a on je sjedio u loži Stana Wawrinke i navijao protiv mene", rekao je Andy Murray kroz smijeh kojeg je Roger Federer gledao kako nadmašuje sunarodnjaka Ryana Penistona

Umirovljeni teniski velikan Švicarac Roger Federer (41) iznenada se pojavio na svojoj omiljenoj pozornici na oduševljenje prepunih tribina središnjeg terena u Wimbledonu. Vlasnik 20 Grand Slam naslova, od kojih je osam osvojio u Wimbledonu, umirovio se prošle godine u rujnu na Laver Cupu. Sada se vratio u All England Club, ali kao gledatelj zaradivši ovacije prepunog "Central Coutra".

Besprijekorno odjeven u bež odijelo, košulju s ljubičastim i bijelim prugama, zauzeo je svoje mjesto u kraljevskoj loži zajedno sa suprugom Mirkom, roditeljima i princezom od Walesa uz ovacije 15.000 gledatelja. Istovremeno na ekranima je prikazana kratka video prezentacija Federerove blistave karijere u Wimbledonu, od njegovog prvog naslova 2003. do posljednjeg 2017.

GALERIJA Roger Federer izazvao oduševljenje u Wimbledonu

GBR, ATP Tour, Wimbledon
1/7

Federer je potom pratio meč braniteljice naslova Kazahstanke Jelene Ribakine koja je sa 4-6, 6-1, 6-2 pobijedila Amerikanku Shelby Rogers. "Možda sam zato bila nervozna, kada sam bila mlađa uvijek sam gledala kako igra," kazala je Ribakina. Nakon meča Ribakina - Rogers, legendarni Švicarac je gledao i kako Britanac Andy Murray nadmašuje sunarodnjaka Ryana Penistona.

"Nevjerojatno je bilo igrati ispred članova kraljevske obitelji, ali i ispred članova teniske kraljevske obitelji. Bilo je nevjerojatno što je Roger bio na tribinama," kazao je Murray. Video dobrodošlice možete pogledati OVDJE.

VEZANI ČLANCI:

"Posljednji put kad sam bio na ovom terenu, a on me gledao, bilo je tijekom Olimpijskih igara 2012. godine, a on je sjedio u loži Stana Wawrinke i navijao protiv mene", rekao je Murray kroz smijeh. Federer drži rekord s osam Wimbledonskih kruna, a zadnji put je slavio 2017. godine. Od All England Cluba oprostio se sa 105 pobjeda i 14 poraza.

VIDEO Goran Ivanišević: 'Taj nesretni čovjek mi je uništio život...'

Komentara 1

SL
slavenZadravec
21:55 04.07.2023.

Ako ostane do kraja vjerovatno će sam dodijeliti pehar Novaku Đokoviću tj još jedanputa stajati na Centralnom terenu i gledati kako Nole podiže pobjednički pokal. Dva diva najkompetitivnijeg pojedinačnog sporta na svijetu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije