Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne odustaje

Federer: Biti prvi poseban je osjećaj

Roger Federer of Switzerland waves to the crowd after winning his men's singles tennis match against Milos Raonic of Canada at the ATP World Tour Finals at the O2 Arena in London November 9, 2014. Federer eased his way into the ATP World Tour Finals with
Foto: Reuters/PIXSELL
11.11.2014.
u 08:15

Uspješan je u prvom kolu bio i drugi Švicarac: Stanislas Wawrinka pobijedio je Tomaša Berdycha sa 6:1, 6:1

Ivan Dodig i Marcelo Melo bez većih su problema u prvom kolu londonskog Mastersa pobijedili četvrte nositelje Kanađanina Daniela Nestora i Srbina Nenada Zimonjića sa 6:3, 7:5.

- Ključ pobjede je naše iskustvo koje imamo od prošle godine. Znali smo što nas čeka i uživali smo u svakom poenu - objasnio je Melo.

Dodig je pridodao:

- Nakon lanjskog polufinala, svaki meč ovdje želimo odigrati na visokoj razini. Pobjeda na startu nam je dobro došla, iako, naravno, još ništa nije gotovo i svaki meč je važan.

Roger Federer pobijedio je Miloša Raonića sa 6:1, 7:6 (0) i uzvratio mu za poraz u četvrtfinalu Pariza, ali i ostavio sebi barem teoretske izglede da pretekne Đokovića i vrati se na prvo mjesto ATP liste, koje je u karijeri držao 302 tjedna. Prije Mastersa Đoković je imao 10.010 a Federer 8700 bodova.

- Dok god postoji teoretska mogućnost za to, neću odustajati. Bio bi to poseban osjećaj. Jer osvojiti turnir izazov je koji traje tjedan ili dva, ali biti prvi na svijetu nešto je potpuno drugačije. Trsit ću se, ali jasno je da Novak diktira ritam - kazao je Federer nakon pobjede, istaknuvši kao nešto posebno svoje rivalstvo s Đokovićem, ali i prije toga s Nadalom.

- A puno prije toga, u svojim počecima, velikih sam problema imao s Henmanom, Nalbandianom, Hewittom i Roddickom - spomenuo je 33-godišnji Švicarac koji je svoju dugovječnost objasnio riječima:

- Slušao sam svoje tijelo.

>>Evo što je Đoković rekao nakon što je deklasirao Čilića u Londonu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije