Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ALTA BADIA

Fantastični Filip Zubčić zauzeo drugo mjesto u prvoj vožnji veleslaloma i opet se bori za postolje

ITA, FIS Weltcup Ski Alpin, Alta Badia
Foto: EXPA/ Pressesports/ Sebastien Boue
1/6
18.12.2023.
u 11:28

Zanimljivo, redoslijed prve četvorice skijaša isti je onakav kakav je bio nakon prve vožnje na jučerašnjoj utrci: Austrijanac Marco Schwarz treći je sa zaostatkom od 95 stotinki, a četvrti je Slovenac Žan Kranjec koji je bio samo za stotinku sporiji od najsvestranijeg austrijskog skijaša.

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić ponovno je ostvario drugo vrijeme prve vožnje na veleslalomu za Svjetski kup u talijanskoj Alta Badiji, a za vodećim Švicarcem Marcom Odermattom (1:14.39 minuta) zaostao je za 87 stotinki. To je za 56 stotinki veći zaostatak za sjajnim švicarskim skijašem nego što ga je 30-godišnji Zagrepčanin imao u prvoj vožnji nedjeljnog veleslaloma na stazi Gran Risa (+0.31), što je posljedica jedne veće pogreške koju je Zubčić napravio nakon drugog prolaznog vremena na kojem je za Odermattom zaostajao za samo šest stotinki.

GALERIJA Zubčić zauzeo drugo mjesto u prvoj vožnji veleslaloma

ITA, FIS Weltcup Ski Alpin, Alta Badia
1/6

Zanimljivo, redoslijed prve četvorice skijaša je isti kakav je bio nakon prve vožnje na jučerašnjoj utrci: Austrijanac Marco Schwarz je treći sa zaostatkom od 95 stotinki, a četvrti je Slovenac Žan Kranjec koji je bio samo za stotinku sporiji od najsvestranijeg austrijskog skijaša.

VEZANI ČLANCI:

To su ujedno jedini skijaši koju su uspjeli za Odermattom zaostati manje od jedne sekunde. Već petoplasirani Francuz Alexis Pinturault ima zaostatak od 1.49 sekundi.

Prvu vožnju nisu završila trojica skijaša od najboljih 15 na startnoj listi, a među njima je bio i Andorac Joan Verdu, trećeplasirani iz prvog veleslaloma sezone u Val d'Isereu te četvrti na nedjeljnom natjecanju u Alta Badiji.

Druga vožnja je na rasporedu od 13.30 sati.

Komentara 3

Avatar Asterix
Asterix
12:36 18.12.2023.

Bravo Zubo!!! Samo jako...

NA
not_a_robot
12:04 18.12.2023.

Bravo Večernji, konačno ima i nešto lijepih vijesti iz Hrvatske. Ostanite tu, ne zanima nas što se događa u "regionu".

BI
billynik
11:43 18.12.2023.

Bravo Filipe!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije