Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POVRATAK MEĐU NAJBOLJE

Fantastični Filip Zubčić doskijao do najboljeg rezultata u posljednje dvije godine

AUT, FIS Weltcup Ski Alpin, Hochgurgl
EXPA/ Erich Spiess
09.12.2023.
u 14:00

Posljednji put je među najboljih pet u veleslalomskoj utrci bio u ožujku 2021. godine u Lenzerheideu kad je osvojio drugo mjesto, a općenito gledano je posljednji put među pet najboljih bio u Val d'Isereu u slalomu u prosincu 2021. godine

Hrvatski skijaš Filip Zubčić (30) se nakon dvije godine nešto slabijih rezultata vratio među najbolje veleslalomaše svijeta! U utrci Svjetskog kupa u francuskom Val d'Isereu Zubčić je sjajno skijao osvojio četvrto mjesto. 

To je Filipu daleko najbolji rezultat u više od dvije i pol godine u ovoj disciplini, te općenito najbolji u posljednje dvije. Posljednji put je među najboljih pet u veleslalomskoj utrci bio u ožujku 2021. godine u Lenzerheideu kad je osvojio drugo mjesto, a općenito gledano je posljednji put među pet najboljih bio u Val d'Isereu u slalomu u prosincu 2021. godine kad je bio treći.

U prvoj vožnji prvog veleslaloma sezone, koju je postavio njegov trener, Rus Sergej Komarov, Filip je išao iznimno agresivno te s dvije manje greške završio prvi lauf na sedmom mjestu. 

Međutim, u drugoj vožnji naš najbolji skijaš nas je podsjetio na svoje nastupe otprije tri-četiri godine, svoje najbolje nastupe. Išao je Filip bez straha, bez respekta i sjajnom fluidnom vožnjom ušao kao prvi u cilj te napredovao za tri mjesta, do pozicije nadomak postolja. 

Prvo mjesto je osvojio Švicarac Marco Odermatt došao je do svoje prve pobjede ove sezone, ispred Austrijanca Marca Schwarza (+0.98) te apsolutne senzacije ove utrke, skijaša iz Andore Joana Verdua (+1.32). Zubčić je od mjesta na postolju bio udaljen 12 stotinki sekunde. 

Sljedeće utrke Svjetskog kupa za veleslalomaše, gdje će Filip pokušati ponoviti ovakav rezultat, na rasporedu su 17. i 18. prosinca u talijanskoj Alta Badiji.

Komentara 12

Avatar barba_barba
barba_barba
18:54 09.12.2023.

Janica je imala rezultate, pogotovo kad ih se gleda kao Kosteliće sa braton i ćaćon. Ode slavimo „sjajne“ rezultate jednog 30-godišnjaka. Mada četvrto je za njega ko tri zlatne na OI za Janicu.

Avatar Art of Noise
Art of Noise
14:56 09.12.2023.

Je li doskijao do sjajnog pretposljednjeg mjesta, po običaju?

Avatar Castro
Castro
16:50 09.12.2023.

Najbolji mi je kada daje komentar posle utrke… “ prvi lauf je bio ok, drugi lauf nije bio kao prvi lauf jer je lauf bio lauf …” Zašto se uporno trudi laufati a ne voziti prvu i drugu vožnju to samo on zna. Znam da je Ivica uvijek onako sav zadihan pričao o laufu, željeli su malo austrijskog naglaska ubaciti jer prva i druga vožnja je malo onako … mislim ono, ono .. lauf je ipak lauf. Čestitam na osvojenom četvrtom mijestu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije