Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
upisao dvije pobjede

Fak svjetska klasa: Upalio sam turbo

Jakov Fak
DPA/PIXSELL
10.02.2015.
u 08:47

Jakov ima 15 postolja, pet pobjeda u Svjetskom kupu, olimpijsku medalju i četiri sa Svjetskog prvenstva.

Iako ih je zatrpao snijeg, Mrkopljani su vikend proveli veseleći se. U kući Jakova Faka (27) telefoni zvone danima, mjesto je ponosno na svog biatlonskog heroja. Kako i ne bi, Fak je za vikend pobijedio u Svjetskom kupu - dvaput! Hrvatski dominator u zelenom, slovenskom, dresu slavio je u sprintu (10 km) te dohvatnoj utrci (12,5 km)u češkom Novom Mestu. Podsjetilo nas je to na vikende kada je skijaškim Svjetskim kupom dominirao naš najbolji skijaš Ivica Kostelić.

Fizički najspremniji

- Fak je sada fizički najjači u konkurenciji, a najspremniji je nego ikad dosad u karijeri. Vidjelo se to po finišu u kojem je u zadnjem krugu nadmoćno ostavio velikane poput Martina Fourcada i Simona Schemppa. Usto, ove sezone ovo mu je druga pobjeda (od pet ukupno, nap.a.), a tek dolazi u najbolje biatlonske godine. Od 28. do 32. tek mu slijedi vrhunac - vesele se Fakovi navijači iz Mrkoplja.

On je, trenutačno četvrti u ukupnom poretku, a ove sezone tek najbolje slijedi. Naime, biatlonac koji je specijaliziran za velika natjecanja, uostalom već ima komplet sa Svjetskih prvenstava (zlato, srebro i dvije bronce), u ožujku ponovno nastupa na najvećoj smotri u finskom Kontiolahtiju te je jedan od favorita za titulu.

- Mi novu medalju već čekamo - kažu u njegovu rodnom mjestu.

Hrvat je ovim rezultatima (opet) dokazao zašto je toliko inzistirao na ostanku sa slovenskim trenerom Urošem Velepecom, koji ga je doveo do hrvatske olimpijske bronce u Vancouveru, jer na svjetskoj razini njih su dvojica dobitna kombinacija.

- Uživam u svakom metru utrka, a što će biti, teško je reći. Najvažnije, u formi sam, a utrke sam počeo voziti osamljen u vodstvu, s konkurentima iza mene... - veseli se Fak.

Popravio je pucanje

- Dugo sam čekao ovakav vikend, a to mi je nagrada za sve što sam radio u prošlosti, ponosan sam na sebe. Ostvario sam sve što sam zacrtao, a na pucanju sam promašio samo 20. metak! Morao sam napraviti kazneni krug, a onda sam upalio svoj 'turbo pogon' i prošao konkurente. Lijepo je kad ono što radite dobije i smisao. Jer, u biatlonu nema mjesta za greške, tu treba biti perfektan! Najvažnije je da sam zdrav. Osjećam se sjajno, a o medaljama na Svjetskom prvenstvu uopće ne razmišljam. Predaleko je to, imam još utrka u Svjetskom kupu - kaže Jakov.

Danas je Jakov svjetska biatlonska klasa, vijest o njegovim pobjedama proteklog vikenda prenose mediji od Kine do 
Arizone, a kako se popravio i u pucanju, gdje je dosad imao problema te ga je to odvajalo od pobjeda, ne bismo se čudili kada bi u godinama koje dolaze upravo on bio apsolutni biatlonski kralj.

>> Jakov Fak uzeo broncu: Ovo mi je najsretniji dan u životu!

Komentara 6

Avatar Lepko_Janez
Lepko_Janez
12:08 10.02.2015.

Fak je definitivno najbolji biatlonac na Balkanu!!!!!!!!!!!!!!!!

Avatar SLOglodit-Janezovic
SLOglodit-Janezovic
14:19 10.02.2015.

zg223............Ma nije važno što piše u VL-u ..glavno da na ZDF-u i Eurosportu uvijek napominju da je Fak Hrvat!

DU
Deleted user
09:17 10.02.2015.

bravo cestitke! steta sto u hrvatskoj na puno polja nema vrhunskih strucnjaka no bolje je ovako nego stagnirati...svaka cast!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije