Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON BRONCE

Fak može osvojiti četiri medalje u Vancouveru

Jakov Fak
Foto: AFP, Reuters
1/5
Autori: Srđan Hebar, Dražen Brajdić, Ante Buškulić
15.02.2010.
u 08:20

Osvojenu broncu Jakov Fak ovih dana neće moći dugo slaviti jer su pred njim još tri natjecanja na kojima je, sudeći prema rezultatu, u igri za medalje.

Posrijedi su 12,5 kilometara dohvatno (utorak 19.30) s četiri gađanja, u kojima ima velike šanse zbog sjajnog vremena pred ostalih 60 natjecatelja, njegova omiljena disciplina 20 kilometara pojedinačno (četvrtak, 22) te 15 kilometara zajednički start najboljih 30 natjecatelja (nedjelja 19.45).

– Dat ću sve od sebe, nema sumnje – kaže Fak.

Dan zaljubljenih ili dan hrvatskog sporta? Kad je riječ o 14. veljače, teško je reći. Jer kao što štiti zaljubljene muškarce i žene, sv. Valentin čini se jednako voli naše sportaše. Kako drukčije objasniti da su ovo već treće zimske olimpijske igre uzastopno na kojima Hrvatska na Valentinovo osvaja medalju!

Janica Kostelić 2002. u Salt Lake Cityju zlatom u kombinaciji počela je žetvu medalja (bila joj je to prva od četiri na tim igrama), a u Torinu 2006. Ivica je 14. veljače osvojio srebro u kombinaciji. Sada je niz nastavio Fak.

"Nesuđeni Slovenac odnio je medalju našem Baueru"

Izbornik naše ženske vrste Dejan Brajdić zasluge za broncu pripisuje Slovencu.

– Jakov je naš jedini A-reprezentativac i ima trenera Slovenca. Uroš Velepec za ovo ima velike zasluge – kaže.

Uroš je trener i najboljem Slovencu, Klemenu Baueru, Jakovljevu suvježbaču i prijatelju, kojeg je naš biatlonac potisnuo na četvrto mjesto. Slovenski mediji popratili su Fakovu medalju žaleći što ne skija za deželu. "Nesuđeni Slovenac treći, Bauer do njega" naslov je na portalu Siol.

 

Ključne riječi

Komentara 27

KN
knezo
09:59 15.02.2010.

Uvjek sam se divio ovakvim sportašima, koji promoviraju Hrvatsku na najbolji mogući način.m A ta ista država nije za njih učinila , ama baš ništa.

DU
Deleted user
09:59 15.02.2010.

Čestitam na pobjedi.

UM
umag
09:52 15.02.2010.

ali treba zahvaliti slovencima koji su ga prihvatili jer on već dvije godine trenira sa slovenskom reprezentacijom ,jer hrvatska nema para za biatlonce jer mi nogometašina opraštamo dugovanje od nekoliko miljardi prema državi tj. građanima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije