Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mišljenje stručnjaka

Evo što Ćiro, Špaco i Barić kažu o Zoranu Mamiću nakon debakla...

Zoran Mamić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/2
08.11.2014.
u 20:00

- Poraz 1:5 kod kuće je debakl, pa stožer treba na sebe preuzeti odgovornost. Nisu dobro proučili suparnika - rekao je Poklepović.

– Vjerovao sam da plavi mogu više, ali Red Bull bio je bolji baš u svemu. Austrijanci su bili brži, uigraniji, konkretniji, jednostavniji. Već uoči prve utakmice upozoravao sam na Salzburg, mislim da ga se bezrazložno podcijenilo. Nakon te prve utakmice mislio sam da samo dvojica-trojica igrača Dinama mogu igrati u Red Bullu, no sada mislim da ne može nijedan – rekao je Otto Barić i dodao:

– Nedopustivo je da jedna momčad u dvije utakmice dođe u 20 čistih šansi, to je znak da nešto ne štima. A u Dinamu trenutačno puno toga ne štima.

Nedopustiva izjava

Bivši trener Dinama i Salzburga kaže da su plavi pogriješili u selekciji momčadi.

– Neshvatljivo je da momčad koja je prvak za novu sezonu dovede 10 novih igrača. Naravno da je toliko novaka nemoguće uigrati. Dinamo je trebao dovesti dvojicu-trojicu. Koji je smisao dovesti igrača poput Wilsona kad on uopće nije bolji od Pjace. A Pjaca je mladić i domaći dečko, pa je bolje njega forsirati. Mislim da barem 30 posto stranaca ne donosi Dinamu dodatnu kvalitetu u europskim utakmicama – kaže Barić.

Kolika je krivica Zorana Mamića u ovom debaklu?

– Zoran je povezan gotovo sa svim dolascima igrača, znači da je pogriješio u selekciji. Također, u svim tim važnim utakmicama mijenjao je po 4-5 igrača u prvih 11, što znači da im ne vjeruje – kaže Barić.

Nakon drugog debakla od Red Bulla, Zoran Mamić rekao je: "Ne znam u čemu je problem". Takva se 
izjava nije baš svidjela Bariću.

– Nedopustivo je da trener da takvu izjavu, jer jedino on mora znati u čemu je problem!

Još jedan prekaljeni trener, Stanko Poklepović, smatra da u Dinamovoj igri mnogo toga ne funkcionira kako bi trebalo.

– Dinamo ima vrlo kvalitetne igrače, ali nisu dobro složeni i uigrani. Nema koncepcije koja bi stvorila rezultat. Nisam siguran da Dinamo igra u dobrom rasporedu, s obzirom na igrače koje ima – kaže Špaco, a o odgovornosti Zorana Mamića dodaje:

– Trener je taj koji mora sve osmisliti, a protiv Red Bulla taktički je to bilo vrlo blijedo. No, takve igre nisu samo problem Dinama, nego svih hrvatskih klubova. Jednostavno nemamo dovoljno ritma i koncentracije za svih 90 minuta, a ni automatizacije rasporeda.

Nedostaje mu iskustva

Je li Zoran Mamić trebao ponuditi ostavku nakon dva tako loša izdanja?

– Poraz 1:5 je vrlo visok i ne smije se dogoditi na domaćem terenu. Stožer treba preuzeti odgovornost. Očito je da Red Bull Salzburg nisu dobro proučili. Krivnja Zorana Mamića je i u tome što je upravo on dovodio igrače. No, teško je ovako sa strane govoriti o ostavci. Jako mi je žao zbog Dinamova debakla jer ja navijam za svaki hrvatski klub – kaže Špaco, koji smatra da Zoranu Mamiću nedostaje iskustva:

– Nedvojbeno ima potencijala, ali nema dovoljno iskustva. Vidi se to po načinu na koji analizira stanje svoje momčadi. Momčad je uoči Salzburga podbacila i na psihološkom planu, a i to je problem trenera jer nije znao mobilizirati momčad. U tome je najveći majstor uvijek bio Ćiro, no takve stvari stječu se s godinama.

Ćiro Blažević je, pak, neočekivano blag prema Zoranu Mamiću. Krivicu za debakl u Maksimiru prebacio je na igrače.

– Uvjerljivo najveći krivci su igrači, neshvatljivo je da nisu shvatili značaj te utakmice s Red Bullom. U tako važnoj utakmici trebali su biti u najboljem izdanju, a oni nisu bili ni prosječni. Najlakše je krivicu uvijek svaliti na trenera, ali mislim da ne treba sad napadati Zorana Mamića. Ne bih ga mijenjao, jer to bi onda bila samo još jedna lakrdija na hrvatski način. Istina je da Zoranova momčad ove sezone nema konstantu, no pokazao je i dobrih stvari – rekao je Ćiro i zaključio:

– Vjerujem da je Zoki sposoban mobilizirati momčad. Još nije sve izgubljeno, ne treba se predati sve dok postoji mogućnost da se prezimi u Europi.

>>Europerspektiva: Zokijev Dinamo kao Zokijeva vlada

>>'Mamić mi je stalno lagao, a suigrači me sad zezaju zbog Dinama'

>>'Više me zabolio poraz od Salzburga, nego 1:7 protiv Lyona'

Komentara 51

ST
strsljen2013
22:39 08.11.2014.

Nije problem u našim igračima, ni u postavi, ni u izgubljenoj utakmici.......... Problem je što su domači i strani igrači dovedeni zbog prodaje i nečije zarade a ne igre. Hebe se njima za rezultate i nogomet, daj "perje".

DU
Deleted user
21:42 08.11.2014.

Mamići su kao i naša vlada. Nesposobni, neuspješni, tvrdoglavi. Netko ih treba smijeniti i reć im da idu jer oni nisu sposobni ni to učiniti sami.

CR
crocro
07:34 09.11.2014.

Zdravko Mamić i Zoran Mamić, kao što je razvidno iz ključnih utakmica, ne donose korist Dinamu. A to znači donose samo štetu jer Dinamo ne može napredovati cijeli niz godina. Plafon uspjeha je prvo mjesto u HNL-u koje ga automatski plasira u pretkola lige prvaka, gdje nikada ne uspjeva "trčati finalni krug" pa također ispada na "kolosjek europske lige" gdje također ne može igrati u vrijeme kada zamiriše trešnja. Dinamo je institucija po ustroju kao i država. Kako bi izgledalo da je gosp. Josipović predsjednik države ili bilo tko drugi, a da je njegov rođeni brat premijer te iste države. Doduše u današnjem slučaju je to slično, ali u Dinamo se ne može dogoditi da je Zdravko Mamić izvršni predsjednik Dinama a svojeg rođenog brata je postavio za trenera Dinama. Mislim da je to čisti sukob interesa, to svi igrači vide, znaju da im trener nije sposoban, da je nametnut od strane brata i kao takav nema autoritet svojih igrača. Dinamo se ne može voditi silom i inatima. Trener mora biti voljen, mora prema njemu biti poštovanje igrača i igrači moraju znati da im je trener kvalitetan. Kada igrači znaju da im je trener kvalitetan i priznat a oni ostvaruju jalove igre onda je njima suđeno da lete van. Sada je pitanje, da li je gosp. Zoran Mamić poštovan i priznat trener od strane igrača i da li ima poštovanje igrača. Treba anketirati igrače. Koliko god netko štitio Mamiće, možemo se tapšati po ramenu i zatrpavati probleme pod tepih, ali perspektive nema. Zoran stalno obećava uspjehe i izvođenje Dinama na pravi put ali od obećanja se ne živi. To je slično kao kada nam pošt. gosp. Grčić obećava rast gospodarstva a mi stalno tonemo sve dublje i kada nam o padu priča cijela Europa, oni govore suprotno da nije tako. Da li od obećanja imamo života i uspjeha. Tako je i u Dinamu. Sve je mijenjano i nema uspjeha. Ali čelni ljudi su nezamijenjivi i zato nema uspjeha. Ali će biti obećanja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije