Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napunili blagajnu

Evo koliko je Dinamo ove sezone zaradio europskim uspjesima

Dinamo - Fenerbahce
Foto: Sanjin Strukić/Marko Prpić/PIXSELL
1/3
05.10.2018.
u 10:51

Za ulazak u Europsku ligu plavi su dobili 2,92 milijuna eura te još pet milijuna eura bonusa jer su bili u kategoriji prvaka koji su ispali u doigravanju za Ligu prvaka. Bjeličina momčad s dvije pobjede zaradila je još dodatnih 1,14 milijuna eura

Dinamo je igra sjajno u Europskoj ligi. Plavi su nakon pobjede protiv Fenerbahçea (4:1) i trijumfa nad Anderlechtom (2:0) vodeći u skupini D. Momčad Nenada Bjelice na korak je do ispunjenja sna koji u Dinamu sanjaju od 1970. godine – proljeće u Europi.

– Pokazali smo kako je Dinamo prava europska momčad – rekao je kapetan plavih Arijan Ademi nakon pobjede protiv Anderlechta. 

>> Pogledajte slavlje dinamovaca nakon pobjede protiv Anderlechta

I stvarno, Dinamo je u Bruxellesu ponovno igrao europski, stvarao je šanse i dva puta zatresao mrežu domaćina. Plavi su sa šest bodova blizu europskog proljeća, ali treba biti oprezan.

Do kraja prvog dijela natjecanja Dinamo dvaput igra sa Spartakom, pa gostuje kod Fenerbahçea te na kraju kod kuće igra protiv Anderlechta. Za drugi krug plavima treba još barem četiri boda.

Hrvatski prvak donio je zadnjih tjedana mnogo radosti navijačima, ali je europskim uspjesima napunio i klupsku blagajnu. Dinamo je u ovoj europskoj sezoni zaradio devet milijuna eura.

Za ulazak u Europsku ligu plavi su dobili 2,92 milijuna eura te još pet milijuna eura bonusa jer su bili u kategoriji prvaka koji su ispali u doigravanju za Ligu prvaka. Bjeličina momčad s dvije pobjede zaradila je još dodatnih 1,14 milijuna eura.

Dinamo - Fenerbahce
1/8

Naime, za svaku pobjedu u skupnoj fazi natjecanja klub dobije 570 tisuća eura. Pobjednik skupine zaradit će još milijun, a drugoplasirana momčad dobit će 500 tisuća eura.

Uefa je u drugoj fazi natjecanja spremila posebne nagrade. Evo kolike su nagrade za drugi krug natjecanja: šesnaestina finala – 500 tisuća eura; osmina finala – 1,1 milijun; četvrtfinale – 1,5 milijuna, polufinale – 2,4 milijuna; ulazak u finale – 4,5 milijuna, naslov pobjednika Europske lige – 8,5 milijuna eura.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar zagorac2
zagorac2
11:10 05.10.2018.

a boli vas Dinamova lova - koliko ste vi i vas Jajduk zaradio zajedno sa torcidom

IB
ibiza
11:35 05.10.2018.

oni svom klubi nabijadu kazne umijesto sa mu pomazu oni odmazu ,ja bi tim pojedincima presudio ,nikada vise na stadion a svoje nezadovoljstvo negdije drugdihe ispucavajte ,naprimijer u Ringu ba se boksajte

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije