Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZA VIŠE PUBLIKE

Evo gdje gledati veliki derbi Dinama i Hajduka, gledatelji su dugo čekali ove vijesti!

tv, gledanje tv,televizor,daljinski
Thinkstock
26.02.2023.
u 07:00

U ovoj su sezoni Dinamo i Hajduk igrali u dva navrata u prvenstvu, te ukupno tri puta. Prvo su Zagrepčani u kolovozu na svojem travnjaku slavili s uvjerljivih 4:1, da bi dva mjeseca kasnije podijelili bodove na Poljudu (1:1). Prvi okršaj sezone bio je onaj u Superkupu iz srpnja, koji je otišao u ruke hrvatskog prvaka nakon boljeg izvođenja jedanaestereaca

U velikom nedjeljnom derbiju 23. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige Dinamo u Zagrebu 128 dočekuje Hajduk u utakmici između prvoplasirane i drugoplasirane momčadi prvenstvene ljestvice. Utakmica je to koja bi mogla uvelike utjecati na završnicu i ishod ovosezonskog prvenstva. Dinamo uoči derbija ima osam bodova više i utakmicu manje od Hajduka.

U ovoj su sezoni Dinamo i Hajduk igrali u dva navrata u prvenstvu, te ukupno tri puta. Prvo su Zagrepčani u kolovozu na svojem travnjaku slavili s uvjerljivih 4:1, da bi dva mjeseca kasnije podijelili bodove na Poljudu (1:1). Prvi okršaj sezone bio je onaj u Superkupu iz srpnja, koji je otišao u ruke hrvatskog prvaka nakon boljeg izvođenja jedanaestereaca.

Dinamo nije izgubio još od početka listopada, kada ih je u Ligi prvaka na Stamford Bridgeu svladao Chelsea (2:1), ali morao se zadovoljiti tek bodom u nedavnim utakmicama protiv Gorice i Slaven Belupa. Hajduk je, pak, prije pobjeda nad Goricom i Varaždinom izgubio od Istre 1961 i Rijeke.

Što se sastava tiče, Dinamo će u utakmicu moći uči poprilično snažnog sastava, bez ikakvih poteškoća. S Petkovićem, Ademijem, Livakovićem, Šutalom i Ivanušecom u momčadi, dok se u Hajduku još uvijek ne zna hoće li zaigrati njihov glavni igrač, Marko Livaja, a muče ih i drugi nedostaci (neće biti Chidozieja Awaziema, Tonija Borevkovića, Dominika Prpića, Anthonyja Kalika, Lukasa Grgića te od ranije Lovre Kalinića i Josipa Eleza).

Muka ne bi trebali imati gledatelji uzevši u obzir dostupnost četvrtog ovosezonskog hrvatskog derbija. Osim na standardnom kanalu MaxSport 1 na kojem se prenose sve HNL utakmice, gledatelji će moći gledati dvoboj i na Drugom programu HRT-a, s početkom od 14:55. Također, bit će tu i uvodna emisija, s početkom od 14 sati i 30 minuta.

Prva je ovo sezona s prijenosima utakmica Dinama i Hajduka na HRT-u nakon više od desetljeća čekanja za utakmice derbija na javnoj televiziji u Hrvatskoj.


 
 

 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije