Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LAKŠI TRENING

Hrvatska igrala nevjerojatno, pobijedili smo Francuze čak 15 razlike!

Vaterpolo
Foto: DailyMotion/Screenshot
1/3
12.01.2016.
u 18:25

Hrvatska - Francuska 20:5 (7:0, 1:1, 8:2, 4:2). Cilj je ispunjen, još protiv Malte treba potvrditi drugo mjesto

Hrvatska vaterpolska reprezentacija lako se obračunala protiv Francuske i pobijedila 20:5 (7:0, 1:1, 8:2, 4:2) te se iskupila donekle za onih 6:13 protiv aktualnih prvaka Europe i svijeta - Srbije.

Od samog su početka izabranici Ivice Tucka krenuli žestoko na osvajače olimpijskog zlata iz 1924. godine. Nisu ništa željeli prepuštati slučaju jer Francuzi mogu biti neugodni ukoliko ih se odmah ne spusti na zemlju, u Svjetskoj ligi su izgubili 9:12 od Srba te dokazali da mogu parirati najboljima.

Ne i nama, bili smo nekoliko razina iznad te potpomogli svim onim kritičarima proširenog formata ovog natjecanja. Bolje je kad postoji više onih koji pariraju jedni drugima nego da gledamo reprezentacije koje služe za "pumpanje" gol-razlike. Već poslije prve četvrtine vodili smo 7:0, uz promašeni peterac Sandra Sukna. Istaknuo se pritom Maro Joković s tri gola u prvih osam minuta i ukupno njih četiri.

Već se u tim trenucima znalo da je utakmica gotova pa se izbornik Tucak mogao malo poigravati različitim taktikama, odmarati ključne igrače i davati priliku mlađima da "osjete bazen". I tek jedna stvar treba ga brinuti nakon svega, to su nepotrebna isključenja, kojih smo u ovoj utakmici imali pet. S tim da je Petković već u prvih nekoliko minuta imao dva, a Lončar ih je zaradio tri. Pritom smo zabili četiri od šest prilika s igračem više.

Nije to toliko zabrinjavajuće na prvu, ali riječ je o reprezentaciji čija obrana se ne može mjeriti ni izbliza s moćnijim momčadima. Uostalom, protiv Srbije smo pokazali koliko se mučimo kad imamo brojčanu prednost. Mučilo nas je to i na Svjetskom prvenstvu, što znači da Tucak taj segment nije dobro razradio.

Sad, kao i protiv Malte, to nije bitno, no moramo iskoristiti ovakve utakmice za uigravanje jer nakon skupine kreće ono pravo. Ali dok se to ne dogodi neka se dečki opuste i barem malo proslave ovu uvjerljivu pobjedu.

U njoj su sudjelovali: Joković (4), Petković (3), Sukno (3), Burić (2), Vukičević (2), Pavlović (2), Bušlje (2), Bukić (1), Šetka (1). A kod Francuza su zabili: Camarasa (2), Blary (1), Crousillat (1), Marzouki (1).

>> Srbi imaju generaciju za zlato, mi puno problema

Komentara 30

Avatar nula
nula
17:49 12.01.2016.

Sad je ocito da smo protiv Srba odlucili NE forsirati ...

Avatar Pavel ic
Pavel ic
18:15 12.01.2016.

dali smo mi ne forsirsli bolji su pobijedili.sad treba gledat da im vratimo.

DU
Deleted user
17:39 12.01.2016.

Bravo komšije želim vam finale po mogućnosti sa nama:))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije