Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SADRŽAJNA VEČER

Sevilla svom snagom po obranu titule, Higuain briljirao protiv Dinama

Higuain
Foto: Reuters/PIXSELL
12.03.2015.
u 22:56

Aktualni prvaci ujedno su jedina momčad koja je pobijedila kao gost u ovih osam utakmica osmine finala. Vida i Badelj igrali su svih 90 minuta

Europska liga ponudila je u posljednje četiri utakmice osmine finala brojne pogotke i tužnu činjenicu za goste - do pobjede su stigli samo u jednoj od osam utakmica! Uz to, Roma je uspjela ostvariti remi u Firenzi (1:1) i to je bilo to.

U Liverpoolu je bilo vrlo zanimljivo, Domagoj Vida zaigrao je otpočetka i predvodio obranu kijevskog Dinama, čak je njegova momčad imala vodstvo, ali kad je Everton ubacio u višu brzinu, Ukrajinci su nestali s terena. Sreća po njih da je završilo samo 1:2, doduše nakon jedanaesterca deset minuta prije kraja, i to im otvara šansu za prolaz u uzvratu.

Osim Vide, cijelu utakmicu igrao je i Milan Badelj, a njegova Fiorentina na kraju ipak može biti zadovoljna jer remi je najpravedniji rezultat. Vodili su do 77. minute, ali Rimljani nisu realizirali jedanaesterac i sve će se odlučivati za tjedan dana u Rimu.

Villarreal i Sevilla nisu razočarali, Vitolo je nakon 13 sekundi igre zabio za vodstvo aktualnih prvaka i time otvorio vrata pobjede. Ujedno, to je najbrži pogodak u povijesti Europske lige. Žuta podmornica nikako se nije snašla poslije toga i 1:3 je poraz koji moraju objeručke prihvatiti, mogli su biti teže kažnjeni za loše otvaranje.

U Napulju je pak Higuain odigrao utakmicu sezone i zabio moskovskom Dinamu tri gola. Sva tri Napolija! A vodili su Rusi već u drugoj minuti. No pritisak na terenu, odličnu večer argentinskog napadača i pritisak s tribina nisu mogli nikako izdržati.

Uzvrati se igraju 19. ožujka.

REZULTATI (detaljniji izvještaji na Goal.com):

Villarreal - Sevilla 1:3 (Vietto 48'/Vitolo 1', M'Bia 26', Gameiro 50')
Fiorentina - Roma 1:1 (Iličić 17'/Keita 77')
Napoli - Dinamo Moskva 3:1 (Higuain 25', p31', 55'/Kuranyi 2')
Everton - Dinamo Kiev 2:1 (Naismith 39', Lukaku p82'/Gusev 14')

>> Slaven Bilić nije uspio izbjeći poraz u Belgiji, Hrvati se nisu baš naigrali

>> Pogledajte najbrži pogodak u povijesti Europske lige, postignut za 13 sekundi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije