Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREOKRET U SLUČAJU

Englezi optužuju Abramoviča da stopira prodaju Chelsea, klub bi mogao biti izbačen iz Premierlige

Roman Abramovič
REUTERS/Suzanne Plunkett
16.05.2022.
u 19:29

Ako se ne postigne dogovor, Chelsea bi sljedeće sezone mogao biti izbačen iz Premiershipa budući da ne bi mogao dobiti licenciju za to natjecanje. Vremena nema puno, ostala su još samo dva tjedna.

Grupa koju vodi Todd Boehly, suvlasnik bejzbol momčadi Los Angeles Dodgers, iznijela je ponudu vrijednu 4,25 milijardi funti (5,2 milijarde dolara) za kupnju engleskog prvoligaša Chelsea i posao je bio gotovo riješen.

No, sada su pojavili problemi i Englezi optužuju još uvijek aktualnog vlasnika Chelseaja Romana Abramoviča da stopira cijeli proces i dovodi klub u opasnost.

Prema ranijem dogovoru, novi vlasnici će platiti 2,5 milijarde funti za dionice kluba, a novac će ići na zamrznuti bankovni račun za donacije u dobrotvorne svrhe. Preostalih 1,75 milijardi funti namijenjeno je za ulaganje u engleskog prvoligaša. . 

No, sada ljudi bliski prodaji tvrde da britanska vlada tek trebaju dobiti potvrde koje traže od Romana Abramoviča o destinaciji prihoda od prodaje od 2,5 milijardi funti.

Sporna točka ostaje to što Vlada zahtijeva da se cijelih 2,5 milijardi funti prebaci na račun dok dužnosnici ne budu sigurni da će sav novac ići u zakladu za pomoć žrtvama ruske invazije na Ukrajinu.

Ali Chelsea i Abramovič žele da se dug od 1,6 milijardi funti koji duguje klupska matična tvrtka Fordstam – zapravo novac koji duguje ruskom vlasniku tijekom njegove 19-godišnje vladavine – pošalje jednoj investicijskoj tvrtki prije nego što se pošalje na račun, prenose britanski mediji.

Ako se ne postigne dogovor, Chelsea bi sljedeće sezone mogao biti izbačen iz Premiershipa budući da ne bi mogao dobiti licenciju za to natjecanje. Vremena nema puno, ostala su još samo dva tjedna.

Ključne riječi

Komentara 1

JU
JustinCase
20:28 16.05.2022.

Englezi uvjek kukaju kao da njih netko kolonizira, a ne oni druge. To je nacija koja prije podne mrzi sebe, a poslije podne ostatak svijeta. Pljuc!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije