Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teški gubici

Englesko prvenstvo moglo bi se nastaviti u lipnju

Manchester City
Foto: PA/Pixsell
1/3
22.03.2020.
u 09:29

Odgoda Eura 2020 za godinu dana je oslobodila prostor u kalendaru za nacionalna prvenstva da se završe ako javna zdravstvena situacija to bude dopustila

Engleska Premier League računa da bi mogla nastaviti sezonu u lipnju i da će je moći završiti prije početka nove u kolovozu, piše "Sunday Telegraph".

Prema pisanju "Telegrapha" ovo je plan u slučaju razvoja najboljeg scenarija, a cilj mu je ublažavanje teških gubitaka koje klubovi trpe dok nastavljaju isplaćivati plaće, a utakmice se ne igraju zbog pandemije koronavirusa.

Sve utakmice u Engleskoj, uključujući i elitnu Premier League, zaustavljene su 13. ožujka i to najprije do 1. travnja, a onda je taj termin pomaknut na  30. travnja.

Odgoda Eura 2020 za godinu dana je oslobodila prostor u kalendaru za nacionalna prvenstva da se završe ako javna zdravstvena situacija to bude dopustila.

Ugovori igrača, od kojih neki ističu u lipnju, mogli bi postati problem, iako je FIFA objavila da razmišlja o mogućim 'produljenjima'.

Prema planu kojeg se razmatra, piše "Telegraph", utakmice Premier League i FA kupa igrale bi se u početku bez gledatelja.

Sezona 2020./21. bi se nastavila nakon kratkog odmora 8. kolovoza čime bi se omogućilo Premier League da ispuni svoje obveze u drugoj sezoni trogodišnjeg ugovora o pravima prijenosa vrijednog 9.2 milijardu funti.

>> Cro Cop poručio: Koronavirus ne prašta nikome, zato ostanite doma

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije