Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JOHN YEMS

Engleski trener suspendiran na tri godine zbog diskriminacije i rasizma

Sky Sports News
19.04.2023.
u 19:47

Engleski mediji navode kako je Yems optužen da je u svojim komentarima spominjao etničko podrijetlo, boju kože, rasu, nacionalnost, vjeru, uvjerenje ili spol između 2019. i 2022. godine, a navode primjere kako je tamnupute igrače nazivao 'Zulu ratnicima', a muslimanske igrače 'teroristima'

Engleski nogometni trener John Yems (63) suspendiran je na tri godine zbog diskriminacije i rasizma, objavio je Engleski nogometni savez (FA).Sada već bivši menadžer Crawley Towna u siječnju je suspendiran na 17 mjeseci zbog "diskriminirajućeg jezika" i "rasističkih šala" prema svojim igračima.Međutim, FA se žalio na odluku kazavši kako je kazna nedovoljna. U novom postupku, Neovisno žalbeno vijeće je suspendiralo Yemsa iz svih aktivnosti vezanih uz nogomet do siječnja 2026.

"Pozdravljamo presudu neovisnog odbora za žalbe da se John Yems suspendira iz svih aktivnosti vezanih uz nogomet do siječnja 2026. Ovo je najduža zabrana ikad izrečena sudioniku engleskog nogometa zbog diskriminacije," poručili su iz FA-a.

"Ovo je bio duboko uznemirujući slučaj za uključene žrtve i nadamo se da će ishod ove žalbe pomoći da se donese neki zaključak. Također, se nadamo da će ovo potaknuti svakoga tko je doživio ili svjedočio diskriminaciji u nogometu da to i prijavi," dodaje se.

Engleski mediji navode kako je Yems optužen da je u svojim komentarima spominjao etničko podrijetlo, boju kože, rasu, nacionalnost, vjeru, uvjerenje ili spol između 2019. i 2022. godine, a navode primjere kako je tamnupute igrače nazivao 'Zulu ratnicima', a muslimanske igrače 'teroristima'.

Brojni igrači Crawley Towna, koji nastupa u četvrtom razredu engleskog nogometa, podnijeli su pritužbe na Yemsa Udruženju profesionalnih nogometaša, što je i dovelo do istrage i njegove suspenzije nakon čega je dobio otkaz u klubu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije