Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U PRAGU

Engleski huligani radili nerede i tukli se s policijom: Sve je krenulo nakon oduzete baklje

Huliganski neredi u Pragu nakon finala UEFA Konferencijske lige
Foto: James Manning/PRESS ASSOCIATION
1/6
Autori: Vecernji.hr, Hina
08.06.2023.
u 10:13

Sukobi su izbili nakon utakmice nakon što je policija pokušala uzeti upaljenu baklju jednom od navijača, prije nego što je policija napala drugu skupinu s upaljenim bakljama. Navijači su uzvratili bacanjem boca i drugih projektila na policiju.

Nogometaši West Hama osvojili su drugo izdanje Konferencijske lige, u finalnom susretu koji se odigrao u Pragu engleska je momčad pobijedila Fiorentinu 2-1 (0-0). Nakon mirnog prvog poluvremena igra se rasplamsala u nastavku kada su postignuti svi pogoci. Poveo je West Ham u 62. minuti kada je jedanaesterac realizirao Mohamed Benrahma. Fiorentina je brzo izjednačila, u 67. je za 1-1 pogodio Giacomo Bonaventura. Utakmica je odlučena u 90. minuti kada je Jarrod Bowen pogodio za slavlje 2-1 svog West Hama.

Nažalost, ovaj je događaj imao i ružni dio. Veliki skandal dogodio se u 35. minuti kada je nastradao Christian Biraghi. Huligani s tribina bacili su nekoliko čaša prema terenu, a jedna od njih pogodila je kapetana Fiorentine u glavu dok je htio izvesti korner. Morala je intervenirati liječnička služba jer je počeo obilno krvariti.

Sukobi su izbili nakon utakmice nakon što je policija pokušala uzeti upaljenu baklju jednom od navijača, prije nego što je policija napala drugu skupinu s upaljenim bakljama. Navijači su uzvratili bacanjem boca i drugih projektila na policiju.

Još prije utakmice policija je privela 16 talijanskih navijača koji su ispred jednog od barova napali navijače West Hama, lomili i gađali stolicama te bacali pirotehnička sredstava na skupinu engleskih navijača. Prema informacijama češke policije, ozlijeđene su tri osobe, a napadnut je i jedan policajac.

"Ovim postupcima nema mjesta u nogometu i ni na koji način ne predstavljaju vrijednosti našeg nogometa, kluba i velike većine naših navijača, koji su se besprijekorno ponašali u Pragu ovaj tjedan i u protekle dvije sezone u europskim natjecanjima", poručili su iz West Hama.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije