Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OZBILJAN KORAK

Ekskluzivno doznajemo: Suci razmišljaju o bojkotu HNL utakmica nakon afere s VAR snimkama!

Zaprešić: VAR tehnologija koja će se koristiti na utakmici NK Inter Zaprešić - NK Istra
Matija Habljak/PIXSELL
29.02.2024.
u 14:20

Doznajemo da suci povodom ove afere osjećaju prevelik pritisak te da smatraju kako je riječ o vršenju iznimno velikog linča na njih, posebice nakon objave svih ovih snimki VAR razgovora

Nakon velike afere s curenjem VAR snimki u nogometnu javnost koja trese hrvatski nogomet, podignula se ogromna prašina i nastao je velik pritisak na hrvatske nogometne suce te na Komisiju hrvatskih nogometnih sudaca. Sada suci žele snažno reagirati na sve što se događa u domaćem nogometu te poduzeti ozbiljan korak.

Podsjetimo, u javnost su u utorak izašle snimke VAR razgovora s utakmice Varaždin - Hajduk, prvotno na Dalmatinskom portalu. Međutim, istog dana u poslijepodnevnim satima Hajduk je na svojim službenim kanalima objavio razgovore iz VAR sobe s tri različite situacije s utakmice te tražio očitovanje šefa Komisije hrvatskih nogometnih sudaca Brune Marića i predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Marijana Kustića.

Posljedično tome, Marić je u srijedu organizirao konferenciju za medije na kojoj je Komisija utvrdila da su suci u sve tri sporne situacije donijeli točne i ispravne odluke, no ni to nije smirilo hrvatsku sportsku javnost.

Nije objavljivanje VAR snimki stalo ni na toj spomenutoj utakmici. Naknadno su objavljene i snimke razgovora iz VAR sobe s utakmice Dinamo - Rijeka, te s utakmice Istra 1961 - Rijeka. 

VEZANI ČLANCI: 

Nastavno na sva ta događanja, ekskluzivno doznajemo da hrvatski nogometni suci razmišljaju o bojkotiranju suđenja HNL utakmica, i to već možda i od idućeg kola. 

Doznajemo da suci povodom ove afere osjećaju prevelik pritisak te da smatraju kako je riječ o vršenju iznimno velikog linča na njih, posebice nakon objave svih ovih snimki VAR razgovora. Odluka o bojkotu još uvijek nije donesena, no o njoj se vrlo ozbiljno razmišlja u sudačkim krugovima.

Ključne riječi

Komentara 60

CR
crocro
14:55 29.02.2024.

Suci samo trebaju reći, od koga su u linču? Boje se javno reći od Hajduka. Kada Hajduk napravi dobar rezultat, šute kao zaliveni, ali ako im se ne poklopi planirano pa bude nerješeno ili izgube utakmicu, onda su im krivio suci koji tobože navijaju za njihovog protivnika, kriv im je Dinamo, svi se urotili protiv Hajduka, kriva im je slabo napumpana lopta tj. balun, kriv im je teren, krivo im je što se ne sude kazneni udarci kada se bez kontakata strovaljuju u provničkim kaznenim prostorima, krivi su im suci koji im dodijele žuti karton zbog simuliranja padova, ne treba nabrajati dalje, svi su im krivi kada nije po njihovu planu. Za ovu što su sada konstruirali sucima, što su uzrujali hrvatsku nogometnu javnost i što se jedini u HNL-u nasilno ponašaju i što jedino oni silom i pritiscima na suce žele doći do pobjede, Hajduk bi trebalo privremeno ukinuti.

DU
Deleted user
14:37 29.02.2024.

VAR je upravno napravljen da se može manipulirati. Naime kod usporene snimke diranje rukom izgleda namjerno ili bilo koji kontak sa igračem izgleda kao prekršaj, pitanje je u čiju korist će dosuditi. Sjetimo se nas i Francuza, niti je bio prekršaj na Griezmannu niti je trebao suditi penal....a sudili su jer su mogli....

Avatar barba_arba
barba_arba
15:39 29.02.2024.

Taj Hajduk i ti Dalmatinci su stvarno remetilački faktor. Nikako se pomiriti sa tim da ki se krade VARa i prodaje. Stvarno konfliktna prgava raca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije