Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Stavi si kopačke na glavu'

Egipćani pobjesnili na Messija: Nitko nas dosad nije ovako ponizio

Messi
Foto: Youtube Screenshot
29.03.2016.
u 22:21

Argentinski nogometaš poklonio je svoje kopačke za aukciju čiji prihod ide u humanitarne svrhe. A problem je nastao u tome što u arapskom svijetu obuću smatraju izrazito nečistom stvari

Gostovanje Lionela Messija u emisiji egipatskog MBC-a podiglo je mnogo prašine jer je argentinski nogometaš poklonio svoje kopačke za aukciju čiji prihod ide u humanitarne svrhe. A problem je nastao u tome što u arapskom svijetu obuću smatraju izrazito nečistom stvari dok je najveća uvreda pogoditi nekoga komadom obuće. 

Barcelonina zvijezda tako je nenamjerno izazvala lavinu komentara i kritika u Egiptu.

– Egipćani nikad nisu bili ovako poniženi. Messi, pogodit ću te svojom cipelom! – rekao je član egipatskog parlamenta Said Hasasin u programu uživo i potom skinuo cipelu te najavio da će je donirati Argentini.

 

Ogorčen je bio i predstavnik egipatskog nogometnog saveza Azmy Megahed.

– Ako nas je htio uvrijediti, mislim da si treba te kopačke staviti na glavu i na sve glave onih koji ga podržavaju. Ne trebaju nam njegove kopačke, kao niti milostinja Židova i Izraelaca. Bolje da je donirao te kopačke Argentincima, i ondje ima siromašnih – izjavio je Megahed.

No, bivši egipatski nogometaš Mido i voditeljica sporne emisije Mona El-Sharkawy ustali su u Argentinčevu obranu.

– Najveće blago pisca je njegovo pero, nogometašima su to kopačke. Nadam se da sad možemo prestati raditi problem oko ničega – poručio je Mido dok je voditeljica dodala da je riječ o nesporazumu.

– U našoj emisiji uvijek od gostiju tražimo da nam poklone mali suvenir kako bismo ih poslije mogli staviti na aukciju. A Messi nikad nije rekao da će donirati svoje kopačke u humanitarne svrhe.

>>Trojac MSN letjet će čak 62.352 km uoči El Clasica

Komentara 7

Avatar Melankolija
Melankolija
22:55 29.03.2016.

Prema ovim ludjacima tradicionalizma moraju svi pokazivati obzir, a oni prema nikome? Gdje god dodju traze neka prava i namecu svoje obicaje. Najgore je sto su ti obicaji zastarijeli i nikome ne trebaju.

Avatar patkovic
patkovic
22:45 29.03.2016.

pa kad im smrde noge , ne znaju za daktarin mast

Avatar zeljko_mo
zeljko_mo
00:48 30.03.2016.

Bolesnici njegova noga vrijedi milijune

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije