Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFRIČKI KUP NACIJA

Egipat izborio četvrtfinale

Egipat
AFP
16.01.2010.
u 21:37

U subotu su dvoboje drugog kola Afričkog kupa nacija u Bengueli odigrali sastavi iz skupine C. Najprije je Nigerija pobijedila Benin 1-0, dok je Egipat potom slavio protiv Mozambika 2-0.

Time su aktualni kontinentalni prvaci, koji su prije dvije godine slavili u Gani, osigurali nastup u četvrtfinalu. U vodstvo su došli autogolom Darija Khana, da bi konačan rezultat u 81. minuti krasnim volej-udarcem lijevom nogom pod gredu postavio Mohamed Gedo.

Do svoja su prva tri boda Nigerijci došli pogotkom Evertonova napadača Aiyegbenija Yakubua, koji je protiv Benina zabio iz 11-erca u 42. minuti. Nigerijci, da bi osigurali nastup u četvrtfinalu, u posljednjem kolu ne smiju izgubiti od Mozambika.

Afrički kup nacija, 2. kolo, C skupina:

Nigerija – Benin 1-0 (Yakubu 42)

Egipat – Mozambik 2-0 (Khan 47-ag, Gedo 81)

Redoslijed: 1. Egipat 6, 2. Nigerija 3, 3. Benin 1, 4. Mozambik 1

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije