Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Liga prvaka

Eduardo i Srna ni u ludilu ne bi propustili šansu

'Shakhtar Donetsk\'s Eduardo (L), and former Arsenal player, vies for the ball against Arsenal\'s midfielder Jack Wilshere (2nd R) during the UEFA Champions League Group H football match at The Emirat
'ADRIAN DENNIS'
08.12.2010.
u 08:24

Zanimljivo će biti u Madridu, Real se "čisti" od kartona, Mourinho će biti na tribini, a Auxerre se bori za Europsku ligu.

Uoči utakmica posljednjeg, 6. kola po skupinama E, F, G i H Lige prvaka, ostala su otvorena još tri mjesta za plasman u osminu finala. Od toga dva u skupini H, gdje će hrvatski reprezentativci Darijo Srna i Eduardo sa Šahtarom dočekati Bragu.

Ukrajinsku momčad centimetri dijele od povijesnog plasmana u osminu finala, s obzirom na to da Šahtar nikad nije dočekao europsko proljeće u Ligi prvaka. Dakle, uz očekivanu pobjedu Arsenala u Londonu protiv Partizana, Šahtar doma ne smije izgubiti od Portugalaca s četiri gola razlike!

Iako nogomet nudi svakojake rezultate, takav bi rasplet bio znanstvena fantastika. A bod bi Šahtaru bio dostatan za prvo mjesto u skupini, dok Braga remijem ili pobjedom manjom od četiri gola razlike mora čekati senzacionalan kiks i poraz Arsenala na Emiratesu...

Bayern je u skupini E osigurao prvo mjesto, a Romi treba bod u Cluju da potvrdi drugu poziciju. No, u slučaju pobjede Basela u Münchenu te poraza Rome u Cluju, u osminu finala otišli bi Švicarci, jer imaju bolji međusobni omjer (to je prvi kriterij!) s Romom. A Basel je, pak, u svakom slučaju, osigurao 3. mjesto i proljetni nastup u Europskoj ligi.

U skupini F sve je jasno, Chelsea i Marseille idu dalje. Moskovski se Spartak, istina, pobjedom u Žilini može bodovno izjednačiti s Francuzima, ali Marseille je bolji u međusobnim utakmicama pa je na drugom mjestu, dok će Rusi utjehu također tražiti u Europskoj ligi.

Iz skupine G dalje idu Real i Milan, a otvorena je borba za treće mjesto i Europsku ligu između Ajaxa (4 boda) i Auxerrea (3). Francuzi gostuju u Madridu kod Reala, koji se "čisti" od kartona i u tome Auxerre vidi svoju priliku. Ajax je, pak, gost Milana. Izvuče li Auxerre remi, a Ajax izgubi, tada će obje momčadi imati isti broj bodova, a dalje ide Auxerre zbog bolje ukupne razlike pogodaka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije