Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VN VELIKE BRITANIJE Sebastian Vettel pobjednik na Silverstoneu

Dvostruka pobjeda Red Bulla u Silverstoneu

21.06.2009.
u 15:39

Odličan vikend na Silverstoneu vozači Red Bulla zaokružili su dvostrukom pobjedom na Velikoj nagradi Velike Britanije. Sebastian Vettel odletio je na startu i do kraja nije ispustio prvo mjesto, a njegov momčadski kolega Mark Webber uspio je preko boksa preteći Rubensa Barrichella u Brawn GP-u.

Nico Rosberg dugo je odolijevao Felipeu Massi u borbi za četvrto mjesto, ali uspio je Brazilac u drugom ulasku u boks preteći vozača Williamsa. Ukupno vodeći u ukupnom poretku Jenson Button morao se zadovoljiti tek šestim mjestom. Jarno Trulli došao je do dva boda sedmim mjestom, a posljednje osmo mjesto koje nosi bodove osvojio je Kimi Raikkonen.

Loš start Buttona
Jenson Button nadao se da bi unatoč šestom mjestu na startu mogao do slavlja u svojoj domovini, ali krenuo je vrlo loše, izgubio je tri mjesta i pao na deveto mjesto. Sebastian Vettel startao je odlično i od samog početka počeo stvarati prednost pred prvim pratiteljima.

Prije prvih ulaska u boks puno zanimljivija od borbe za vrh bila je borba za pozicije od 12. do 15. mjesta. Heidfeld, Alonso, Kubica i Hamilton mijenjali su svoje pozicije iz zavoja u zavoj, a iz prikrajka je sve to promatrao Giancarlo Fisichella te uspio poremetiti njihove planove i probiti se do 12. mjesta.

Prvi ulasci u boks krenuli su 15. krugu ulaskom Kazujukija Nakajima koji je bio najveći gubitnik jer je sa petog pao na deveto mjesto. Vodeći su ušli u 20. i 21. krugu, a Mark Webber se uspio probiti ispred Rubens Barrichella i doći do drugog mjesta.

Na stazi je najduže ostao Felipe Massa koji je u boks ušao tek u 23. krugu i to se pokazalo kao odličan potez jer se uspio probiti sa devete na petu poziciju.

Bourdais naletio na Kovalainena
Prošlogodišnji pobjednik Lewis Hamilton neće se dugo sjećati ove utrke. Uglavnom je bio pri dnu poretka, a u 34. krugu njegov momčadski kolega Heikki Kovalainen odlučio ga je propustiti na 16. mjesto. Kovalainen je jako zakočio da Hamilton može proći, Bourdais nije mogao stati i pogodio je Finca u lijevi zadnji kotač. Obojica su uspjela doći do boksa, ali ubrzo su zbog štete morali odustati.

Drugi ulasci u boks počeli su 15. krugova prije kraja, a najveći dobitnik ponovno je bio Massa, koji je uspio doći do četvrte pozicije.

Do kraja utrke nije bilo većih uzbuđenja. Button je tek uspio sustići Massu i Rosberga, ali do pretjecanja nije došlo.

VN Velike Britanije, rezultati:
1. Sebastian Vettel (Njem), RBR-Renault, 1h:22m:49.328s
2. Mark Webber (Aus), RBR-Renault, +15.1 s
3. Rubens Barrichello (Bra), Brawn-Mercedes, +41.1
4. Felipe Massa (Bra), Ferrari, +45.0
5. Nico Rosberg (Njem), Williams-Toyota, +45.9
6. Jenson Button (Vbr), Brawn-Mercedes, +46.2
7. Jarno Trulli (Vbr), Toyota 60 +68.3
8. Kimi Räikkönen (Fin), Ferrari, +69.6
...

Ukupan poredak vozača:
1. Jenson Button (Brawn GP) 64
2. Rubens Barrichello (Brawn GP) 41
3. Sebastian Vettel (Red Bull) 39
4. Mark Webber (Red Bull) 35.5
5. Jarno Trulli (Toyota) 21.5
...

Momčadski poredak:
1. Brawn-Mercedes 105
2. Red Bull Renault 74.5
3. Toyota 34.5
4. Ferrari 26
5. Williams-Toyota 15.5

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije