Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
atletika

Dvorane nemaju, pa se na treningu redom ozlijeđuju

02.09.2014., Mladost na Savi, Zagreb - IAAF World Challenge Zagreb, 64. memorijal Borisa Hanzekovica, vis, zene. Ana Simic.  Photo: Petar Glebov/PIXSELL
Petar Glebov/PIXSELL
28.02.2015.
u 07:30

- Dvoranski EP nikad nije bio opcija. Naš je glavni cilj dobro se pripremiti za SP u Pekingu – rekao je Joško Vlašić, Blankin otac i trener

Ana Šimić, brončana u visu sa EP-a u Zürichu, odustala je od nastupa na dvoranskom EP-u u Pragu koje se održava od 6. do 8. ožujka.

– Ana ima ozljedu Ahilove tetive desne noge. Riječ je o sindromu prenaprezanja koji nastaje kao rezultat treninga. Nema velikih oštećenja. Preporuka je mirovanje. Koliko? Vidjet ćemo nakon kontrolnih pregleda. Stanka može biti od dva tjedna do dva mjeseca – rekao je dr Trpimir Vrdoljak, ortoped.

Edvard Josipović, Anin trener, zna koji je razlog ove ozljede.

Loši uvjeti. Zbog toga je Ana zaradila ozljedu. Već sam sebi dosadan jer tri godine upozoravam na problem nedostatka atletske dvorane u Zagrebu. Iskreno, bojao sam se da će se ovo dogoditi. Kada su počeli prvi bolovi, u studenom, odmah smo odustali od treninga u balonu Zrinjevca koji nema podlogu za bavljenje atletikom, a još je i jako hladno – istaknuo je Edvard.

Rješenja nema na vidiku...

– Dogovorili smo suradnju s teretanom Core Gym. Tamo smo dobili prostor 50x20 metara, s dvije staze. Kupit ćemo tartan i napraviti skakalište. Nije idealno rješenje, ali je barem nekakvo – istaknuo je Edvard, a onda je rekao gotovo kroz suze, ogorčeno:

– Osjećam da su sportaši i treneri nekima samo trošak. Kao da sport nije važan. Nije se samo Ana ozlijedila jer Zagreb nema dvoranu. Ima još puno ozlijeđenih atletičara i atletičarki koji nisu medijski poznati. Zagreb je valjda jedini grad u Europi koji ima samo jednu atletsku stazu. Onu na Sveticama više i ne računam – istaknuo je Josipović.

Kako se uz Anu ozlijedio i Mateo Ružić, na dvoranskom EP-u predstavljat će nas Andreja Ivančević (60 i 60 m prepone), Zvonimir Ivašković (60 m) i Stipe Žunić (kugla).

>> Drugi povratak Isinbajeve, nada se nastupu u Riju

Komentara 1

DE
dejo60
08:38 28.02.2015.

Al zato imate fontane i ultraskupi javni WC. Valjda je to bitnije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije