Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odbojka Hrvatska bolja od Kazahstana

Dvije pobjede donijet će rejting

'Senna Usic Jogunica of Croatia (L) recieves the ball beside her teammate Mirela Bares (R) during their final Pool C preliminary round match against Kazakhstan at the FIVB 2010 Women\'s Volleyball Wor
'TOSHIFUMI KITAMURA'
04.11.2010.
u 13:38

Uvjerljiv poraz od Tajlanda stajao je naše igračice ulaska u drugi krug. Da su u toj utakmici osvojile bar set...

Odbojkašice Hrvatske pobijedile su Kazahstan u 5. kolu skupine C na Svjetskom prvenstvu u Japanu. Bilo je uvjerljivih 3:0 (25:18, 25:17, 25:19), ali ta pobjeda nije im bila dovoljna za drugi krug.

Bez obzira na to što imaju isti broj bodova kao Kuba i Tajland, ispale su zbog lošije razlike u osvojenim i izgubljenim poenima u setovima. Na kraju imaju minus od 36 poena, dok Tajland (-15) i Kuba (-3) imaju puno bolju razliku poena.

Sastav velike budućnosti

– Bilo je jako teško igrati kada znate da ste već ispali s prvenstva. Zato čestitam našim igračicama što su profesionalno odradile tu posljednju utakmicu. Mi smo na prvenstvo u Japan i došli po dvije pobjede. Cilj smo ostvarili, ali, nažalost, dalje ne idemo. Ovaj sastav ima veliku budućnost i to će dokazati već na sljedećem velikom natjecanju, na Europskom prvenstvu u Srbiji 2012. godine – rekao je Miroslav Aksentijević, izbornik Hrvatske.

Naša reprezentacija došla je na Svjetsko prvenstvo kao najslabije rangirana na svjetskoj ljestvici. Primjerice, Kazahstan je na 16. mjestu. Da smo imali bolji rejting, možda bismo upali u slabiju skupinu i onda bismo možda s dvije pobjede išli dalje, poput Perua i Kine iz skupina A i D.

– S ove dvije pobjede sigurno ćemo napredovati na rejting-listi. S boljim rejtingom imat ćemo i lakši ždrijeb za sljedeće svjetsko prvenstvo, pa i u kvalifikacijama za olimpijske igre – istaknuo je Nenad Komadina, bivši izbornik, danas trener odbojkašica Mladosti.

Bile bi sve bolje

Uvjerljiv poraz od Tajlanda stajao je Hrvatsku ulaska u drugi krug. Da je u toj utakmici osvojila barem set, vjerojatno bi igrala u sljedećem krugu.

Tajland nije toliko bio jak koliko su naše odbojkašice u toj utakmici igrale očajno. Uostalom, nakon te pobjede Tajland je u posljednje dvije utakmice uvjerljivo izgubio od Kube i Njemačke.

– Žao mi je što nismo ušle u drugi krug. Mislim da bismo iz utakmice u utakmicu igrale sve bolje. S obzirom na to da je ovoj generaciji to prvi nastup na svjetskom prvenstvu, možemo biti zadovoljne s dvije pobjede – rekla je Maja Poljak, kapetanica reprezentacije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije