Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODREKAO SE SVOGA NOVCA

Duvnjak se odrekao pola milijuna eura u korist Zagreba

Domagoj Duvnjak
Goran Stanzl
25.03.2010.
u 10:56

Samo je polovicu od milijunske odštete Zagrebu CO za Domagoja Duvnjaka isplatio HSV. Ostalih je pola milijuna podmirio sam rukometaš, tvrdi njemački dnevnik Bild.

Mjesecima je prošlog ljeta trajalo natezanje između hrvatskog prvaka i njemačkog Bundesligaša za usluge hrvatskoga 21-godišnjeg reprezentativca. Duvnjak se u cijeloj priči postavio kao da je spreman učiniti sve da bi prešao u HSV, pa su mu to klubovi, kako tvrdi najčitaniji njemački list, to i omogućili.

HSV je Zagrebu platio 500.000 eura odštete, ili polovinu ukupnog iznosa. Preostalih pola milijuna podmirio je ili će to tek učiniti Duvnjak sam. Đakovčanin se odrekao 400.000 eura od vlastite plaće, to 100.000 eura provizije koja mu je trebala pripasti pri transferu da je ukupan iznos odštete snosio samostalno hamburški klub.

Ugovor s HSV-om Duvnjak ima do ljeta 2014. godine, a igra za godišnju plaću, objavio je Bild ranije, od 300.000 eura. Ispada da će po svakoj od pet godina trajanja ugovora dobiti 80.000 eura manje, dakle 220.000 eura.

O temi je Bild također već pisao, tada nagađajući da se Duvnjak odrekao “samo” 200.000 eura da bi podmirio razliku između HSV-ove ponude i Zagrebova traženja.

Moguće da će od vlastite plaće Duvnjak također morati nagraditi svog menadžera Tomislava Grahovca, koji je također “izvisio” pri zaključenju posla, s obzirom na to da je njemu trebao pripasti dio od spomenute provizije.

Ljetos je Bild također otvorio temu transfera Igora Vorija, koji je navodno Zagrebu oprostio dvije neisplaćene plaće (40.000 eura ukupno) da bi mu iz hrvatskog prvaka dali ispisnicu.

Kao ni Vori tada, Duvnjak ovaj put također nije želio govoriti o financijskim detaljima transfera.

- O brojkama i detaljima iz ugovora ne želim se izjašnjavati – poručio je Duvnjak na upit iz Bilda.

Njemački list slavi Duvnjakovu igru u gostujućoj pobjedi HSV-a (29-25) protiv Flensburga. Zabio je Đakovčanin osam golova iz osam pokušaja. Oduševljen je i predsjednik Andreas Rudolph.

- Iznenađujuć je i primjeran način na koji je Dule riješio svaku od svojih napadačkih akcija. Činio je to sa stopostotnom predanošću i požrtvovnošću – rekao je predsjednik, dok je trener Martin Schwalb pridodao:

- Dule nas je protiv Flensburga održao na životu. Gledanje tog momka na parketu čini mi neopisivu zabavu.

Za kraj, Bild zaključuje:

“I pola milijuna eura odštete za rukometaša ogroman je novac. No, Dule svojim igrama potvrđuje da ga je vrijedan!”

Komentara 1

ZI
Zizibaba
15:27 25.03.2010.

Šteta je što Sportal ne prati rezultate mladića na većim natjecanjima. Uostalom, i odličan Duvnjak je prošao taj put. Kažem, šteta, jer nigdje nema ni i od informacije kako su mladići ivanečke Srednje škole u polufinalu Svjetskog školskog prvenstva u Portugalu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije