Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NBA

Durantula grize Kralja Jamesa

Kevin Durant
Foto: Reuters/Pixsell
1/8
06.06.2017.
u 07:00

Durant je prošlo ljeto napustio Oklahomu i preselio u redove Golden State Warriorsa. Digla se oko toga velika prašina, a neki su ga novinari zbog toga proglasili čak i slabićem, no on se nije dao smesti

Ne tako davno, još dok je nosio dres Oklahoma City Thundersa, Kevin Durant izjavio je sljedeće:

- Cijeli život sam drugi. Bio sam drugi najbolji srednjoškolac SAD-a, drugi izbor na NBA draftu, drugi u NBA finalu, tri puta drugi u izboru MVP-ja... Umoran sam od toga da sam drugi. Dosta je bilo toga.

U to ime Durant je prošlo ljeto napustio Oklahomu i preselio u redove Golden State Warriorsa. Digla se oko toga velika prašina, a neki su ga novinari zbog toga proglasili čak i slabićem, no on se nije dao smesti.

U dva sata iza ponoći 200 sklekova

- Poznati NBA novinar Stephen A. Smith mog je sina proglasio slabićem zato što je otišao u jaču momčad, a kada je on prešao na ESPN, također u jaču “momčad”, sebe nije nazvao slabićem. To nije fer - kazala je Durantova mama Wanda koja se i danas postavlja zaštitnički.

No, to je osoba koju Kevin smatra najzaslužnijom za svoj meteorski uspon u svijetu košarke.

- Nakon što sam joj sa 10 godina kazao da bih želio biti NBA igrač, rekla mi je da će mi u tome pomoći, da će me stalno gurati naprijed i da mi se to neće uvijek svidjeti. I doista, bilo je i dana kao jedno ljeto kada bi me probudila u dva sata iza ponoći i natjerala da napravim 200 sklekova - ispričao je Kevin čija je mama Wanda pak novinarima priznala sljedeće:

- Dok je bio srednjoškolac, kada bi njegov trener rekao da neku vježbu učini 25 puta, ja bih rekla treneru da bi to trebao učiniti 75 puta. Ako bi trener rekao 50 nečega, ja bih rekla zašto ne 100 puta. Po tome sam ja uistinu bila okrutna mama.

Takva “okrutnost” razvila je kod mladog Kevina spartanske radne navike koje će ga kasnije učiniti jednim od najboljih košarkaša svijeta za što je on, doduše, imao sjajne predispozicije. Naime, sa svojih 206 centimetara ima nevjerojatan raspon ruku od 223.5 centimetara.

Čovjek pauk uništava Cavse

Zbog štrkljaste konstitucije i nevjerojatno dugih ruku novinari su ga prozvali Durantula, aludirajući na pauka tarantula koji svoj plijen paralizira otrovom. Durant je pak, u prve dvije utakmice finala, Cavse “paralizirao” svojim umijećem za “plus 22” i “plus 19”.

U prvoj je upisao 38 koševa, 9 skokova i 8 asistencija, a u drugoj 33 koša, 13 skokova, 6 asistencija i 5 blokada. To je bilo toliko impresivno da je u oba susreta zasjenio najboljeg igrača NBA lige LeBrona Jamesa. A njemu želi uzvratiti za poraz i finalu NBA lige 2012. (James je tada igrao za Miami), ali i za tri druga mjesta u izboru za MVP upravo iza “Kralja Jamesa”. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije