Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JERKO LEKO

Dujma na Irsku, Ogi na furiju

Jerko Leko
Pixsell
07.06.2012.
u 08:49

Red Monaca, red Zagreba, pa red Hercegovine, tako je Jerko Leko isplanirao svoj godišnji odmor.

S obitelji, suprugom i sinčićem kojem je kao sredstvo za smirivanje, jer čim bi zaplakao, Leko bi ga uzeo i Carlos bi se odmah smirio. Vremena za godišnji ima, moći će gledati i utakmice Eura, dok ne počnu pripreme plavih (13. lipnja).

- I sad malo radim, dosad je bilo tenisa i rekreacije, a sad započinjem s programom koji smo dobili - kaže Leko.

Euro je u fokusu, svi pokušavaju dokučiti koji su dometi naše reprezentacije.

Možemo do finala

- Ako prođemo skupinu, doći ćemo do finala! No, neće biti lako proći preko Italije, Španjolske i Irske koja je nekako posebno nabrušena, valjda zbog one nepravde u utakmici protiv Francuza zbog koje nisu otišli na SP. Dobijemo li Irce, sve će biti lakše, imat ćemo psihološku prednost u odnosu na Italiju. Pratim što se događa, komentiram s prijateljima i vjerujem da možemo igrati u finalu. Možda nam se sad vrati sve ono što smo izgubili u utakmici s Turskom u Beču - optimist je Leko.

Bilić ima dva defenzivna vezna igrača, Dujmovića i Vukojevića. Kao igraču koji igra na istoj poziciji, koji je vama draži?

- Iako igraju na istoj poziciji, različiti su tipovi igrača. Dujmović više ide prema naprijed, a Ogi je strašan radnik, iako i on zabija golove. Mislim da će Dujmović dobro doći u igri protiv Irske kad moramo graditi igru, možda čak i protiv Italije, dok bih u utakmici protiv Španjolaca prednost dao Vukojeviću. No, dobro je za Bilića što ima takve igrače.

Štimac zaslužuje priliku

Za trećega, vas, nije bilo mjesta. Jeste li se nadali da bi vas mogao pozvati?

- Zna kakvo je objektivno stanje. Imao sam dobru sezonu, ali Dujmović i Vukojević su također stalno igrali. Dujmović je iskoristio moju situaciju u Monacu kad nisam igrao i izborio se za mjesto u reprezentaciji. Obojica su zaslužila poziv, a normalno je da na EP idu igrači koji su ga i izborili. Dujmović je dobro odlučio što je bio u Zaragozi i igrao.

Nakon Bilića bi na izborničko mjesto trebao doći Igor Štimac.

- Bilić je na izborničko mjesto došao kao bivši igrač i pokazao je da zna posao, odlično je to radio. Tako i svaki drugi bivši igrač koji ima trenersko znanje, zaslužuje priliku, dakle i Štimac - zaključio je Leko.

Ovaj tjedan planira u Hercegovinu, a onda se bliže i pripreme s Dinamom. Nažalost, neće moći igrati u prvom pretkolu Lige prvaka. Zbog dva žuta kartona koje je dobio u susretu Lige prvaka protiv Lyona, Uefa mu je odredila strogu kaznu od dvije utakmice zabrane igranja. No, to bi mu moglo i dobro doći, možda mu trener Ante Čačić dodijeli koji slobodan dan više oko 23. lipnja, jer taj će dan Jerko Leko i Iva Šarić stupiti u brak.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije