Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DINAMOV NAPADAČ

Duje Čop u lovu na Zambatin rekord

02.08.2014., stadion Maximir, Zagreb -  MaxTV Prva liga, 3. kolo, GNK Dinamo - NK Zadar. Duje Cop.  Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
22.11.2014.
u 11:30

Vinkovčanin iz Dinama je dosad zabio 8 pogodaka, kao i Eduardo da Silva. Slaven Zambata bijelima je 'utrpao' 12 komada...

Dinamov napadač Duje Čop u glavi sigurno vrti film izvedbe Lovre Kalinića protiv Argentine, u kojoj je Hajdukov vratar potvrdio reprezentativni status. I baš će njihov dvoboj u derbiju Dinama i Hajduka biti ključan, a o njegovu ishodu ovisit će i jedan rekord.

Hajdukov vratar nedavno je priznao kako mu je Dinamov napadač zabio u svakoj utakmici u kojoj su igrali jedan protiv drugog. Duje je uvijek protiv Hajduka motiviran i učinkovit, a u slučaju da nastavi golgeterski niz protiv bivšeg kluba postat će najbolji strijelac u povijesti najvećeg derbija. Govorimo od početka devedesetih. Trenutačno s osam pogodaka dijeli prvo mjesto na ljestvici najboljih strijelaca derbija s Eduardom da Silvom, koji je zabio hat-trick u derbiju s Hajdukom.

Najbolji strijelac otkako se igra ovaj derbi jest Slaven Zambata, legendarni Dinamov kapetan koji je zabio 12 pogodaka. Plavi će derbi dočekati u posebnom emotivnom stanju na koje je pokušao utjecati i Zdravko Mamić. Dinamov gazda čitavu momčad i stručno vodstvo odveo je u Savsku ulicu na susret s hrvatskim braniteljima koji tamo već mjesec dana protestiraju. Kao da je Mamić igračima želio poslati jasnu poruku.

Sigurno su taj susret emotivno doživjeli Duje Čop i Domagoj Antolić čiji su očevi i sami aktivno sudjelovali u Domovinskom ratu. Ponosni su oni na očeve, ali zasigurno su i očevi ponosni na sinove kako su se junački "branili" protiv moćne Argentine u Londonu. A što se tiče Antolića, i on se može pohvaliti da je zabijao Hajduku, pa i u dresu Lokomotive. Zadnju zapaženiju partiju imao je lani. Odlučio je četvrtfinale Hrvatskog nogometnog kupa. Zabio je za Dinamovu pobjedu 2:1 na Poljudu 18. prosinca.

>>Jedino što 
visi u zraku: Hoće li derbi 
ovaj put završiti?

>>Podrška Mamiću: 'Ima nas 30 puta više od huligana'

>>Tudor: Mamić me na ljestvici od jedan do sto zanima nula

Komentara 2

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
14:12 22.11.2014.

Duje nije u nekoj formi.... mislim da bi danas mogao previše biti sebičan i bolje bi bilo da ostane na klupi.....

DU
Deleted user
18:12 25.11.2014.

Evo sada je i Mamić na listi onih koji su postigli golove u derbiju i to hat-trick.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije